in

Hoogzwangere vrouw (26) doodgestoken, baby ter plaatse geboren en in kritieke toestand

Een vrouw van 26 die acht maanden zwanger was, is vandaag in het zuiden van Londen doodgestoken.

Hulpverleners brachten haar baby op de plaats van het incident ter wereld. Het kind is volgens de politie ernstig gewond naar een ziekenhuis gebracht. Een 37-jarige man werd gearresteerd als moordverdachte

De vrouw werd neergestoken in een woning in Croydon en stierf ter plekke. De politie wacht nog op de formele identificatie van het slachtoffer door een naaste.

“Dit is een gruwelijk incident waarbij een jonge moeder haar leven heeft verloren en haar kind er ernstig aan toe is.

Ik ben gestoken!’ Gillende man roept politie en ambulance, maar dader blijkt een wesp te zijn

Onze steun gaat uit naar haar familie, ze worden ondersteund door speciaal opgeleide mensen na deze vreselijke gebeurtenis”, aldus inspecteur Mick Norman, die het onderzoek leidt.

“Geweld tegen vrouwen heeft geen plaats in onze stad, en vreselijke moorden thuis, zoals hier, tonen aan op welke schaal de problemen zich voordoen”, reageerde Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, op Twitter.

Khan twitterde ook nog dat zijn “gedachten zijn bij het onschuldige kind” en “bij de moeder die ze op tragisch wijze” verloren.

Meer dan 1000 euro huur? Dan moet een hypotheek krijgen makkelijker worden

De Britse premier Theresa May verweert zich regelmatig tegen beschuldigingen dat bezuinigingen op het politiebudget en op de sociale voorzieningen hebben bijgedragen aan de stijging van het aantal geweldsdelicten met messen.

Volgens de officiële statistieken waren er in 2018 in Engeland en Wales 285 steekpartijen met dodelijke afloop. Dat is een record in de ruim 70 jaar dat deze gegevens worden bijgehouden.

‘Mini Tsunami’ sleurt badgasten in Vlissingen mee de zee in

Familie van doodgestoken zwangere vrouw: ‘Baby gaat het waarschijnlijk niet overleven’