in

Hoogzwangere vrouw krijgt hartaanval achter stuur en verongelukt

Een 24-jarige hoogzwangere vrouw uit Anderlecht is zondagnamiddag overleden nadat ze een hartaanval kreeg achter het stuur van haar wagen. Voor de vrouw en haar ongeboren kind kon geen hulp meer baten.

De 24-jarige Madison uit Anderlecht was met haar partner onderweg van een familiebezoek toen ze in het Naamse Gembloux onwel werd achter het stuur. Daardoor raakte de wagen van de weg en ramde die een verlichtingspaal. Daarbij raakte de partner van de vrouw lichtgewond. Madison was op het moment van het ongeval al acht en een halve maand zwanger van haar eerste kindje. Voor beiden konden de toegesnelde hulpdiensten niets meer doen.

De vrouw kampte al met hartproblemen, maar wou ondanks de risico’s toch dolgraag een kind. Op sociale media laten vrienden en familie van het koppel hun emoties de vrije loop. “Het leven is onrechtvaardig”, zegt vriendin Aurélie Roussel, die Madison koos als meter voor haar ongeboren dochter, die ze Amelie zou noemen. “Het is met een triest hart dat ik afscheid neem van jullie.”

LEES OOK!
Ikea betaalt 41 miljoen euro aan ouders nadat omgevallen kast peuter doodt

Het koppel woonde in Anderlecht. De vrouw werkte op de dienst Bevolking van de gemeente. Het personeel daar is zwaar onder de indruk van wat er gebeurd is. De gemeente stuurde al een bericht rond naar het voltallige personeel. “Ik ben maandag op de dienst geweest en de sfeer was er zeer zwaarmoedig”, zegt Alain Kestemont (DéFi), dienstdoend burgemeester van Anderlecht. “Dit is een zware klap voor de hele gemeente. De partner van Madison was immers ook wijkagent voor de zone Zuid in de Dapperheidswijk. Voor hem is dit een enorme tragedie, hij blijft nu helemaal alleen achter.”

LEES OOK!
China huilt na dood straatarme en broodmagere studente (24): 'Ze leefde op 25 cent per dag’

De gemeente nam ook al contact op met de familie van Madison. “Onze gedachten gaan nu vooral naar hen uit en we hebben onze deelneming al overgemaakt”, zegt Kestemont. Het is zeer tragisch dat zo’n droef lot Madison moet treffen. Het was een zeer sympathieke vrouw en ze was hier erg geliefd.”

Jongeman (21) overleden nadat hij ondanks verbod ging zwemmen met vrienden

NOS-presentator Tom Egbers getroffen door een hartinfarct