in

Horror op kinderboerderij: konijnen met bruut geweld doodgeslagen, kippen gestolen

Gerrit Jan Kroon was er kapot van toen hij de slachting op zijn hobby/kinderboerderij in Baambrugge zag. Op brute wijze zijn er op het landje twee konijnen doodgeslagen en in het kippenhok acht kippen en twee hanen verdwenen. ,,Ik wist niet wat ik zag toen ik m’n dieren wilde voeren. Een bloedbad.”

Kroon heeft al dertig jaar het landje aan de Grevenstukstraat in Baambrugge. Het houden van dieren is zijn grote passie. ,,Ik ben nou eenmaal een dierenvriend. Wat er is gebeurd vind ik vreselijk en kan ik niet begrijpen.” De politie heeft het brute geweld tegen de dieren inmiddels in onderzoek maar zoekt nog steeds naar getuigen.

,,Uit forensisch dierenonderzoek blijkt dat de konijnen door bruut geweld om het leven zijn gebracht”, stelt de politie vast. ,,Er is buurtonderzoek gedaan. Maar helaas hebben we nog niet kunnen vaststellen wat er precies is gebeurd op de kinderboerderij.”

Het is een bizarre gewaarwor­ding en ik hoop het nooit meer mee te hoeven maken

Gerrit Jan Kroon
Op zaterdagmiddag 18 juli trof Kroon tot zijn grote ontzetting twee konijnen dood aan, bracht de politie vandaag naar buiten. De kopjes zaten onder het bloed. Ook acht kippen en twee hanen waren verdwenen. Het kippenhok lag bezaaid met veren en met bloed. Je weet niet wat je ziet, zegt Kroon. ,,Ik vond het al zo vreemd dat de kippen niet naar mij toe kwamen toen ik ze die zaterdag ging voeren. Dat doen ze altijd. Ze komen op het voer afgerend. Nu bleef het stil. Het is een bizarre gewaarwording en ik hoop het nooit meer mee te hoeven maken.”

Lees ook  Deze baby werd in een ijskoude trappenhal achtergelaten. Maar dan komt dit WEZENTJE ter hulp geschoten!

We hebben heel veel steun gekregen uit de buurt. Niemand die snapt wat er is gebeurd
Gerrit Jan Kroon

Trieste ontdekking
Meteen nadat de eigenaar van de hobbyboerderij aan de Grevenstukstraat de trieste ontdekking deed, deed hij aangifte van vergaande dierenmishandeling. Er kwam een forensisch deskundige aan te pas die onderzoek deed naar de dode konijnen. ,,Mij werd verteld dat inwendig bijna niets nog heel was aan die beestjes. De konijnen zijn met ongelooflijk wreed geweld dood geslagen. Waarschijnlijk zijn ze aan de achterpoten vastgehouden.”

Ook de kippen en hanen zijn vermoedelijk niet levend uit hun hok gekomen, zegt Kroon. Het hok lag bezaaid met veren en bloed. Het waren kippen en hanen van een groot ras. Een bijzonder ras ook. Inmiddels heeft de Baambrugger weer nieuwe kippen en hanen lopen. Ook zijn er nieuwe konijnen op de boerderij. Kroon heeft ze niet gekocht maar gekregen van buurtgenoten. De schapen en geiten op de boerderij zijn ongemoeid gelaten.

,,Dat doet mij dan goed”, zegt Kroon. ,,Er kwam een ouder stel uit het dorp langs met twee kippen die wij mochten hebben. Aandoenlijk. We hebben heel veel steun gekregen uit de buurt. Niemand die snapt wat er is gebeurd. Het medeleven uit de omgeving maakt dat wij gewoon verder gaan met de hobbyboerderij. Ik weet dat kinderen het hartstikke leuk vinden. Ze komen regelmatig vragen of ze de dieren mogen voeren. Dat is een prachtig gezicht.”

Lees ook  Moederhond en baby’s vastgebonden gevonden in zak op verlaten weg – ze hadden ze daar gewoon achtergelaten

Onduidelijk wie
Het is nog altijd volstrekt onduidelijk wie verantwoordelijk is voor het bloedbad op het dierenveldje. De politie heeft een oproep aan mogelijke getuigen wereldkundig gemaakt. Het heeft nog niet tot aanhoudingen geleid. Heeft Kroon, die vlak bij woont, dan zelf niets gehoord of gezien? ,,Wij hebben van een van de buren begrepen dat er in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto door de straat reed met een aanhanger. Wij hopen dat die bestuurder iets gezien heeft en zich meldt bij de politie.”

Politie en Kroon gaan er vanuit dat het een doelbewust daad van agressie tegen dieren is geweest. ,,Het is zeker geen kwajongenswerk”, zegt Kroon. ,,Er zitten ’s avonds nog wel eens jongeren op de hoek te chillen. Misschien hebben zij iets verdachts gezien. De politie is er druk mee. We hopen dat zij de sadisten kan aanhouden.”

Luchtwegspecialist krijgt te horen dat dochter (6) zal sterven, even later wordt hij met geweld aan haar ziekenhuisbed gearresteerd

Experts: STOP met het kietelen van kinderen – ook al lachen ze