in

Huisgenoot doodgestoken Sarah 21 dreigde meerdere mensen te vermoorden

De huisgenoot van de in Rotterdam doodgestoken Amerikaanse student Sarah Papenheim, zou hebben gedreigd om drie mensen te vermoorden. De 21-jarige vrouw zou dat hebben gemeld in berichten aan een vriend.

Aan ABC News vertelt hij dat hij regelmatig contact had met de in Rotterdam studerende Sarah via Facebook Messenger. Daarin schreef zij al eerder een alarmerend bericht over haar huisgenoot Joël S. Op 6 december liet zij aan Adam weten: “Mijn huisgenoot zegt dat hij drie mensen gaat vermoorden. Dus ik moet naar de politie.” Bijna een week later, afgelopen woensdag, werd Sarah neergestoken.

Lees ook  Middagdutjes verhogen je hart- en hersengezondheid, vermindert stress en nog veel meer

ONDUIDELIJKHEID
Het is nog onduidelijk of Joël S. Sarah heeft vermoord. Volgens de Amerikaanse vriend van Sarah heeft de jonge vrouw nooit gezegd dat ze zelf in gevaar was. “Ik dacht dat hij boos was op bepaalde mensen. Ik had helemaal niet het gevoel dat zij zelf in gevaar was”, zegt Pryor. “Ik vertrouwde haar. Ze was heel verantwoordelijk en ik dacht dat ze naar de politie zou gaan en ervoor zou zorgen dat het goed kwam. Ik had er helemaal niet bij nagedacht dat zoiets als dit zou gebeuren.’’

Lees ook  ‘Hij legde zijn pistool op mijn bureau en zei: zo dokter, wij gaan eens even praten’

INZAMELINGSACTIE
Om Sarahs lichaam naar Californië, waar haar ouders wonen, terug te laten vliegen en haar daar te kunnen begraven, is zo’n 35.000 euro nodig. Via een Gofundme-pagina en een benefietconcert proberen haar vrienden en collega-muzikanten het bedrag bij elkaar te krijgen. Met succes. Inmiddels is er al meer dan 45.0000 dollar opgehaald.

ZWAARGEWOND
Woensdagochtend werd Sarah zwaargewond aangetroffen in haar woning in Rotterdam. Ze was neergestoken. Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Een paar uur later werd haar huisgenoot, Joël S., opgepakt op het treinstation van Eindhoven.

Hier schrik ik wel even van; vanaf nu eet ik nooit meer voorverpakte bakjes fruit.

Opgepakte stroper moet verplicht Bambi kijken in gevangenis