in

Hun 11-jarige zoon sterft in zijn slaap, maar wat zijn ouders enkele dagen later voor hem maken, beweegt me tot tranen toe. Dit is zo aangrijpend!

Op 23 september 1988 zag Matthew Stanford Robinson, de zoon van Ernest en Anneke Robinson het levenslicht. De ouders moesten een maand wachten voor ze hun zoon eindelijk in hun armen konden houden. De ouders waren echter aan de grond gericht toen ze na de bevalling vernamen dat hun zoon door een gebrek aan zuurstof tijdens de geboorte blind en verlamd was. De dokters dachten dat hij slechts enkele uren zou overleven.

standbeeld1

Maar ze vergissen zich: Meer dan tien prachtige jaren kunnen de ouders met hun zoon doorbrengen. Hoewel hij slechts een paar woorden kon spreken, geniet hij met volle teugen van het leven.

Lees ook  Meisje ontvoerd op basisschool door onbekende man

standbeeld2

Op 21 februari 1999 sliep Matthew vredig in. Hij overleed in zijn slaap, thuis en omringd door zijn familie.

standbeeld3

In het jaar 2000 beslist zijn vader Ernest om een bijzonder aandenken voor zijn zoon te maken. Hij bouwt een grafsteen in de vorm van een kleine jongen in een rolstoel die zijn hand naar de hemel uitreikt. Dit sculptuur symboliseert het beeld dat Matthew nu op een betere plek is waar hij niet meer moet lijden.

Lees ook  Man opgepakt die met tassen vol bloemen begraafplaats verliet

standbeeld4

Geïnspireerd door de liefde voor hun zoon richtten Ernest en Anneke een stichting op die mensen met een beperking ondersteunt en hun leven beter probeert te maken. Ze doopten de stichting “Ability Found”. Hun logo is een afbeelding van de grafsteen van Matthew.

standbeeld5

Wat een positief en inspirerend project!

DEEL dit bericht met je vrienden!

BABY heeft geen schijn van kans om te overleven. Maar de familie bleef bidden en TOEN!

Dit cheeseburger-experiment choqueert miljoenen McDonald’s fans. Daar zien ze mij nooit meer!