in

Hun zoontje van 3 was wel erg stil. Toen ze ontdekten wat er gebeurd was gilden ze het uit van schrik

Zoals elke ochtend gingen Stephanie en Dillon naar hun kleine jongen van 3 kijken. Het verbaasde hun dat hij nog niet door het huis rende en speelde. Toen ze binnenkwamen lag hij nog stil in bed en keek zijn ouders strak aan.

Collin kon zijn benen niet bewegen! Verschrikt belden zijn ouders de eerste hulp terwijl ze probeerden uit te vinden wat het probleem was. Ze herinnerden zich dat hij een dag tevoren was gevallen en zijn hoofd had gestoten, maar het leek toen niet problematisch, want hij ging meteen weer spelen.

Hadden ze zich vergist? De arme ouders wisten niet wat ze moesten denken. Gelukkig konden de artsen een probleem met de wervelkolom meteen uitsluiten.

Echter, Collin ging met de minuut achteruit en kon zich steeds minder bewegen, tot het punt dat hij niet meer kon praten en alleen nog kon ademen. Hij kon niet eten of slikken.

De situatie was zo kritiek dat Stephanie en Dillon het drastische besluit namen om hun zoontje over te brengen naar een specialiseerd kinderziekenhuis in Memphis.

Lees ook  Onderzoekers snijden deze steen open. Als ze bloed zien stromen doen ze een ongelooflijke ontdekking! 21 andere wereldwonderen.

Daar aangekomen ontdekte de artsen wat er aan de hand was. Er was een externe oorzaak en het was…een teek die achter zijn oor verstopt zat!

Het insect had zich aan zijn huid vastgehecht en was bloed begonnen te zuigen. Het probleem was het neurotoxine dat sommige teken in hun speekselklieren hebben. Dit kwam dus Collin’s bloed in en veroorzaakte de zogenaamde “toenemende spierverlamming”, die begint bij de benen.

Als de uitstekende artsen van het ziekenhuis van Memphis de oorzaak niet op tijd hadden ontdekt, had het misschien maar 30 minuten geduurd of Collin zou een hartaanval hebben gehad. Gelukkig ontdekten de professionals de onaangename indringer en konden ze hem snel verwijderen.

Gelukkig begonnen de fatale effecten van het neurotoxone snel te verdwijnen na het verwijderen van de teek. Collin had al binnen een paar minuten erna weer de controle over zijn lichaam en kon zich weer bewegen.

Lees ook  Meisje begint dansje te filmen maar na 52 seconden komt haar papa binnengewandeld. Vanaf dat moment verandert alles.

Wat een opluchting voor deze ouders. Even dachten ze dat ze hem voor altijd kwijt zouden raken. Verlammingsgevallen door teken zijn heel zeldzaam en daarom moeilijk te diagnosticeren. Hier zijn heel precieze mensen voor nodig die elk hoekje van het lichaam onderzoeken om te zien waar het kleine insect zich verbergt.

Gelukkig kon de combinatie van de snelle reactie van de ouders en het uitstekende medische team Collin’s leven redden. Altijd moet je attent zijn op deze gevaarlijke insecten. Dit is een weinig bekende reactie en kan bij ieder gebeuren, want teken zijn vaak aanwezig in parken en speeltuinen. Dus je weet het nu: als je kind een toenemende verlamming heeft, kan het hierdoor komen. Kijk ze dus altijd goed na over het hele lichaam of er iets vreemds is dat problemen kan geven. Het kan het leven van een kind redden!

Hieronder is een video met het verhaal en een interview met de ouders (in het Engels).

Twee jongetjes rekenen een doos met tampons af. Als de medewerker vraagt waarom? zo grappig!

Jamie Oliver komt met drastische maatregel voor zijn 14-jarige dochter… Zou jij dit doen?