in

Iedereen denkt dat deze man gewoon een dikzak is. Maar als ze hem opereren, ontdekken ze iets schokkends in zijn lichaam, wat daar al 10 jaar lang groeide

“Je bent gewoon dik!” Dat verwijt moest Roger Logan steeds weer aanhoren, ongeacht naar welke arts hij ook ging. Door een gebrek aan beweging was het vele vet aan zijn buik naar beneden gezakt en hing het letterlijk als een zak tussen zijn benen tot op zijn voeten.

Het gevoel om met deze last door het leven te gaan, beschrijft Roger alsof er drie zakken cement aan zijn nek hingen.

De voorbije vier jaar bracht de 57-jarige Amerikaan vrijwel uitsluitend in een grote zetel door. Zijn gewicht maakte het moeilijk om nog te stappen. Daardoor moest hij zijn antiekwinkel in Gulfport in Mississippi opgeven en kon hij geen normaal leven meer leiden.

Elke arts die Roger consulteerde gaf aan dat zijn zwaarlijvigheid de oorzaak van het probleem was. Roger moest zich bij deze diagnose neerleggen, ook al omdat zijn buikmassa zo groot was dat hij niet met de conventionele methodes zoals een echo onderzocht kon worden.

Lees ook  Monica Geuze in strak kerstpakje laat je mond open vallen!

Geen enkele arts wilde hem opereren omdat de massa niet-operabel was en het risico te hoog was. Omdat niemand hem kon helpen, werd Roger depressief. Hij hield op met eten en drinken, en werd met dehydratatieverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen.

Het was zijn vrouw Kitty die de hoop nooit opgaf en uiteindelijk een arts vond die bereid was om Roger te opereren.

Voor de ingreep reden ze in een bestelwagen, waar de zetel van Roger inpaste, 40 uur lang van Mississippi naar California.

Maar tijdens de eerste operatie bleek al wat het probleem van Roger werkelijk was. Want Roger was niet gewoon zwaarlijvig.

Roger droeg in zijn buik een 60 kg zware goedaardige tumor! Meer dan tien jaar had het gezwel zich gevoed met haartjes. De grote haarbal begon na verloop van tijd te ontsteken en groeide alsmaar verder, zelfs in die mate dat de tumor een eigen bloedtoevoer had ontwikkeld.

Lees ook  Kinderen spelen in de duinen, totdat ze een 5-jarig meisje ontdekken wat levend begraven is

“We zijn erg blij dat we de ingreep zonder complicaties konden uitvoeren”, zei de dokter na de operatie.

Na de operatie moest Roger nog twee weken in het ziekenhuis doorbrengen. Roger zegt hierover: “Dit was de laatste keer dat ik zulke pijn heb gehad en zo moe ben geweest. Ik voelde me alsof ik door een schoolbus was aangereden.”

Zo zie je maar hoe belangrijk het is om toch altijd een tweede mening te vragen als het op medische kwesties aankomt.

DEEL dit opmerkelijke verhaal met je vrienden op Facebook!

Een 11-jarig meisje trouwt. Wanneer en waarom? Dit zijn dingen, die je hart ineen laten krimpen

Ze heeft nog maar enkele seconden te leven, dus snoert mama haar pasgeborene in het babystoeltje vast en gooit ze het met kind en al het raam uit