in

‘Ik ben 40 EN NOG MAAGD’

Een lezeres biecht op dat ze veertig jaar en nog maagd is…Zaterdagavond heb ik een date met een waanzinnig leuke man die ik onlangs via het internet heb leren kennen. Wat hij alleen niet weet, is dat ik met mijn veertig jaar nog steeds maagd ben …

Veertig jaar en maagd? Inderdaad. Het klinkt misschien stom, maar ‘het’ is er gewoon nog nooit van gekomen in die veertig jaar tijd. Iets waar ik me enorm voor schaam. Want hoe vertel je als volwassen vrouw nou aan een man, die je heel erg leuk vindt, dat je nog nooit seks hebt gehad? Of vertel je hem dat gewoon niet? Ik weet het niet …

GROTE STAD

Hoe het kan dat ik nog nooit het bed heb gedeeld met een man? Een samenloop van omstandigheden. Als puber was ik érg onzeker. Van jongens moest ik niets weten, die vonden mij tóch niet leuk. Daar kwam eigenlijk pas verandering in op het moment dat ik ging studeren in ‘de grote stad’ en mijn studerende vriendinnen mij ieder weekend mee op sleeptouw namen naar de kroeg.

Ik vond het best leuk, die aandacht van jongens. Maar veel verder dan dat kwam het in die tijd eigenlijk niet. In tegenstelling tot mijn losbandige vriendinnen nam ik nooit iemand mee naar mijn studentenkamer. Ik zag het gewoon niet zitten om zomaar iemand mee te nemen. Iemand waarvan ik aan het begin van de avond nog niet wist dat hij bestond. Dat was allemaal niets voor mij.

Lees ook  Haar man stierf tijdens zijn dienst in Afghanistan – dan opent ze zijn computer en doet ze een ontdekking

HANDJES BOVEN DE DEKENS

Na mijn studententijd heb ik wel een aantal dates gehad met verschillende mannen. Ze hebben mijn slaapkamer gezien, in mijn bed gelegen maar tot de grote daad is het nooit gekomen. Door mij. Het klinkt misschien hopeloos ouderwets, maar ik wilde dat mijn eerste keer speciaal zou zijn en niet met iemand waarvan ik niet eens zeker wist of er überhaupt een relatie in zou zitten.

Op het moment dat ik een baan kreeg als stewardess liep mijn date-avontuur eigenlijk langzaam stuk. Ik vloog de hele wereld over en had nauwelijks tijd voor familie en vrienden, dus laat staan voor het onderhouden van een relatie. Ik heb het wel geprobeerd met een leuke man, maar na drie dates in vier maanden tijd besloot hij toch een einde te maken aan onze ‘relatie’. Logisch, ook.

ONERVAREN

Natuurlijk had ik een relatie leuk gevonden, maar tegelijkertijd genoot ook intens van mijn eigen leven en mijn vrijheid. Maar op een gegeven moment kom je toch op een punt waarop je denkt; ik mis iets. Vriendinnen stapten in het huwelijksbootje, kregen kinderen en ik kwam altijd alleen thuis. Dus besloot ik tóch weer aan het daten te slaan.

Lees ook  Jos Brech stond te trillen op zijn benen: Beelden van arrestatie!

Alleen was ik mijn gebrek aan seksuele ervaring héél even vergeten. Een klein half jaar geleden had ik de tijd van mijn leven met een man. Maar toch heb ik het uiteindelijk afgeblazen. Uit schaamte. Was bang dat hij mijn gebrek aan ervaring zou ontdekken en het opbiechten? Dat durfde ik niet. Dan zou hij vast meteen de benen nemen, dacht ik.

SPANNEND

Nu ik begin januari de veertig heb bereikt, weet ik dat het er toch een keer van moet komen als ik niet als de tachtigjarige maagd wil achterblijven. Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ga ik vanavond – na een aantal leuke virtuele gesprekken – op date. Erg leuk, maar ook onwijs spannend want wat ga ik mijn nieuwe vlam precies vertellen?

Biecht ik op dat ik geen s*ksuele ervaring heb? Als het goed zit dan maakt het voor hem immers niet uit, toch? Alleen zie het als veertigjarige maar eens over je lippen te krijgen, dat is toch een heel ander verhaal. Ik denk dat ik het maar gewoon laat gebeuren, want wat er dan ook gebeurt, de kop is er dan in ieder geval vanaf…

Ouders laten driejarige alleen met een babysitter: uren later vecht ze voor haar leven op de eerste hulp

Doodsbange 11-jarige overhandigt geheim briefje aan leraar. Hij rent meteen naar de telefoon en belt de politie.