in

„Ik wilde haar leven reden.” – Scott (9) werd beenmergdonor voor zijn nichtje Grace (6)

De 9-jarige Scott en zijn 6-jarige nichtje Grace wonen in het Ierse Athlone. Een jaar geleden, rond deze tijd onderging kleine Grace een beenmergtransplantatie, vertelde haar moeder in het televisieprogramma The Late Late Show.

Grace werd eerder dat jaar met leukemie gediagnosticeerd. Haar neefje Scott doneerde beenmerg zodat ze de transplantatie kon ondergaan.

Het meisje doet het inmiddels geweldig en is volkomen genezen, al weet je het met deze vreselijke ziekte nooit helemaal zeker. In november is ze weer naar school gegaan.

Lees ook  Netflix-ster Daisy Coleman (23) onverwacht overleden: “Ze is nooit hersteld van wat haar werd aangedaan”

Scott en Grace zijn beste vriendjes en onafscheidelijk. Hun moeders deelden het verhaal in het televisieprogramma toen ze verrast werden met hun aanwezigheid.

De presentator vroeg aan Scott waarom hij beenmergdonor werd. „Ik wilde haar leven redden.”Het jongetje vertelde dat hij wel bang was voor de operatie. Toen hij hoorde dat hij haar leven had gered voelde hij zich heel erg blij.

De jonge held is een groot rugby fan en werd verrast door drie van zijn favoriete spelers van het nationale Ierse rugbyteam. De spelers prezen een stralende Scott voor zijn heldendaad.

Lees ook  Schattige puppy was erg droevig in het asiel. Tot ze de brandweerman ziet die haar van mishandeling redde.

Daarna kreeg hij een gesigneerd shirt en een uitnodiging om het team te vergezellen voor hun volgende wedstrijd.

Hieronder zijn de beelden te zien van Scott en Grace in het televisieprogramma.

Het is zo ongelooflijk dapper wat hij voor zijn nichtje heeft gedaan! Zo jong nog en nu al zo sterk en moedig. We hielden het niet droog bij het zien van dit geweldige eerbetoon.

Gruwelijke beelden: mishandelde biggetjes krijsen voor hun leven in Nederlandse fokkerijen

Doorrijder na fataal ongeval Indy (17) vrijgelaten: onvoldoende bewijs