in

“Ik word aangeklaagd omdat ik beelden deelde van leraren die een speciaal kind mishandelden”

Hoewel we weten dat er zoveel zit in een moederschap is het de belangrijkste hoed die ik draag. Ik heb vier kinderen, variërend in leeftijd van 5 tot 13. Mijn oudere twee jongens zitten op de middelbare school en mijn middelste dochter zit op de basisschool.

En dan is er Amos.

Mijn jongste zoon en de onverwachte baby die mijn hart heeft gestolen vanaf het moment van zijn geboorte.

Al vroeg volgde zijn ontwikkeling een onbekend traject en ik worstelde om te luisteren naar de stemmen van degenen die zeiden dat hij “zich zou inhalen” en het hart dat zei: “Dit kind is anders.”

En hij is anders. Wat betreft het inhalen? Grappig genoeg reed hij vooruit als het gaat om het lezen en benoemen van meer dan honderd landen. Maar lopen en zindelijkheidstraining en spreken?

Dat is allemaal vrij traag geweest. Hij spreekt nu maar kan me nog steeds niet vertellen wanneer iets pijn doet en ik mis het gebabbel dat ik van dit kind had verwacht.

Van hem houden heeft me tot een advocaat gemaakt.

Ik heb nooit een advocaat willen zijn maar hier ben ik en niet alleen voor hem. Als je van een klein persoon met genetische verschillen en autisme houdt, hou je van ze allemaal.

Lees ook  Man probeert 4-jarige dochter van vriendin te verkopen bij pompstation

En die families lijken die veel op die van jou?

Je staat in solidariteit.

Je huilt, je verheugt je, je plant en hebt medeleven, je hoort bij een spectaculaire stam en steunt elkaar.

Ik wist niet dat het me zou aanklagen.

Vorig jaar deelde ik de verhalen van enkele kinderen in Berkeley County, West Virginia, net als mijn Amos.

Een ouder, Amber Pack, maakte zich zorgen waarom haar kind zo ongelukkig leek op school en dus stuurde ze haar naar school met een opnameapparaat verborgen in haar haar. Die avond kwam haar ergste nachtmerrie tot bloei toen ze luisterde naar drie leraren die haar dochter en haar non-verbale klasgenoten misbruikten.

Ze deed wat alle goede ouders doen – ze nam haar mee naar school en ontmoette de directeur en belde de politie. Ze nam aan dat de situatie zou worden aangepakt. Drie weken later besefte ze dat de leraren nog steeds in dat klaslokaal zaten.

Er was niets gedaan en dus deelde ze de opname op sociale media.

Lees ook  Stoffelijke resten in koffer aangetroffen in Amsterdam

Dat is waar ik betrokken bij ben geraakt.

Het misbruik was al erg genoeg, maar een schoolsysteem negeerde het?

Onmogelijk.

En dus deelde ik het.

Ik deelde de verhalen van drie van de kinderen in dat klaslokaal en ik deelde de verhalen van het schoolsysteem en hoe de adjunct-directeur de directeur had bevolen de opname te vernietigen. Ik vertelde hoe de hij op de hoogte was gesteld van het misbruik en niets had gedaan. Ik deelde fragmenten van de opname die hartverscheurend waren.

Ik deelde het.

Ze zeggen dat de opname illegaal was, hoewel West Virginia een eenpartijstaat is.

Ze zeggen dat ze gewoon met elkaar aan het praten waren hoewel je de namen van de kinderen duidelijk kunt horen gevolgd door dreigende uitspraken.

De leraren zeggen dat ik hen emotionele schade heb toegebracht.

En nu vervolgen ze me voor miljoenen dollars die ik niet heb.

Ik ben getrouwd met een advocaat. Ik begrijp de wet. Ik vertel altijd de waarheid. Ik zou het helemaal opnieuw doen omdat ik een voorstander ben.

Wat nog belangrijker is, ik ben een moeder.

Weer urn met as aangespoeld op strand van Katwijk: ‘Trieste zaak’

Foto’s: De 44-jarige Bridget Maasland uit de kleren voor een smakelijk kiekje!