in

In de badkuip smeekt de 15-jarige jongen zijn moeder om op te houden, maar ze gaat door. Daarbij krijgt ze bijna een hartaanval

Jonathan Pitre uit Canada is amper 15 jaar oud, maar toch heeft hij al dingen meegemaakt die de meeste jongeren nooit ervaren hebben en die men ook niemand toewenst. In de medische wetenschap is hij bekend als een zogenaamd “vlinderkind.” Dat klinkt op het eerste zicht schattig en positief, maar de waarheid is eerder pijnlijk en vreselijk.

Sinds zijn geboorte lijdt Jonathan namelijk aan een zeldzame huidaandoening genaamd “Epidermolysis Bullosa” (EB). Daardoor is zijn huid zo breekbaar als de vleugels van een vlinder. Hij is een bijzonder ernstig geval – Elke beweging betekent helse pijnen.

Lees ook  ’Nieuwe plan voor stikstofcrisis: maximaal 70 km/ op snelweg’

Zijn hele lichaam zit onder de blaren, die telkens grote happen huid losrukken als ze openbarsten.

Zelfs eenvoudige dingen als eten zijn voor Jonathan erg pijnlijk, want de jongen heeft ook wonden in zijn hals. Hij leeft constant met pijn.

Zijn grote passie is ijshockey en hij probeerde steeds opnieuw om het zelf te spelen. Vaak duurt het meerdere dagen voor zijn wonden opgelopen tijdens het spelen terug genezen zijn. Uiteindelijk is de pijn het simpelweg niet meer waard en geeft hij zijn favoriete hobby op.

Lees ook  NOS-presentator Rob Trip heeft prostaatkanker

Het ergste is nog wanneer Jonathan in bad moet. Een keer per week is het zo ver. Zijn moeder Tina helpt hem om het water langzaam over hem te doen lopen, en dan komen de verbanden stuk voor stuk los. Het is een noodzaak, maar Jonathan kan en wil maar niet wennen aan deze pijnlijke procedure. Hij schreeuwt het uit van de pijn, maar de twee weten dat het gewoon niet anders kan.

Zoon en schoondochter sloten 92-jarige moeder vele jaren op in een varkenshok

Deze kruidenrekjes van IKEA kosten slechts 4 euro, moet je zien wat je er allemaal mee kan!