in

Intense vreugde: 5-jarig jongetje mag na 406 dagen chemotherapie eindelijk naar huis.

In de huidige stand van de medische wetenschap is chemotherapie in vele gevallen effectief, maar de neveneffecten zijn erg ingrijpend. De bijwerkingen bestaan onder andere uit oververmoeidheid, haaruitval en een groter risico op infecties.

De behandeling is erg veeleisend voor een volwassen lichaam. Maar beeld je eens in dat een klein kind zo’n uitputtende behandeling moet ondergaan? Dit is de ergste nachtmerrie van elke ouder.

De realiteit is helaas dat vele ouders en kinderen hier dagelijks mee geconfronteerd worden. Er zijn ouders die elke dag weer lijdzaam moeten toezien hoe hun kinderen de meest uitputtende en slopende behandelingen moeten ondergaan.

Lees ook  Vader draagt pyjama en masker van gezicht van zijn vrouw om zijn kinderen in slaap te kunnen krijgen

Dit is hoe de familie Bushman de voorbije 425 met hun 5-jarig zoontje Slater doorbrachten. Toen de jongen amper vier jaar oud was kreeg hij de diagnose van stadium 4 neuroblastoom.

Het arme kindje kon nooit echt van zijn kinderjaren genieten en moest dingen ondergaan die de meeste volwassenen zich niet kunnen inbeelden.

De familie verhuisde in april 2018 naar het ziekenhuis waar de behandelingen zouden plaatsvinden. Slater werd ondertussen geopereerd, onderging een stamcel- en beenmergtransplantatie en kreeg intense chemotherapie.

Het was een ware lijdensweg. De ouders waren gebroken om hun kleintje zo te zien lijden. Maar ze lieten de moed nooit zakken en bleven hun kleine vechtertje door en door steunen.

Lees ook  Meisje (15) gescalpeerd door bloeddorstige pitbulls.

Ze baden om een mirakel en nu is het wonder geschiedt! Slater mag na meer dan een jaar in het ziekenhuis eindelijk naar huis. De ouders deelden een hartverwarmende video van het bevrijdend moment op Facebook.

De ouders schreven: “Ik huil nog steeds, we huilen allemaal. Na 406 dagen hier in het St. Jude’s Children’s Research Hospital, in totaal 425 dagen in het ziekenhuis … werden onze gebeden verhoord!”

Bekijk de video hieronder en deel dit bericht met iedereen die je kent om dit vechtertje een hart onder de riem te steken!

Kind gooit steen naar flamingo, zoo moet dier in laten slapen

Bruid wil 3-jarig kind niet op bruiloft: ’Ik trouw hém, niet dat gedrocht’