in

Jager schiet vader dood tijdens jacht op wilde zwijnen

De Italiaanse politie heeft een man gearresteerd die per ongeluk zijn vader doodschoot tijdens een jacht op wilde zwijnen. De twee liepen in dikke begroeiing.

De mannen waren samen op jacht, maar zochten los van elkaar naar hun prooi. De 34-jarige man dacht dat hij een wild zwijn onder vuur nam, berichten Italiaanse media.

De 55-jarige Martino Gaudioso liep een schotwond op in zijn buik. Hij overleed aan zijn verwondingen.

Lees ook  Hartverscheurend: vrouw doet alsof ze met labrador gaat wandelen, maar dumpt hem en rijdt er snel vandoor

Nationale noodsituatie
Het jachtongeval gebeurde in een nationaal park bij Sicignano degli Alburni, een gemeente in de buurt van de stad Salerno. In het gebied mag niet gejaagd worden.

Gisteren zei de president van de Italiaanse Vereniging voor de Verdediging van Dieren en Milieu (Aidaa) dat Italië het ‘Wilde Westen’ was geworden. “Het is een ware nationale noodsituatie”, zei Michela Vittoria Brambilla tegen de Italiaanse pers.

Lees ook  Baasje vraagt dierenarts om veel te dikke golden retriever spuitje te geven, maar die weigert: wat een transformatie

Verbied jacht op zondag
Afgelopen oktober riep Sergio Costa, de Italiaanse minister van Milieu, op tot een nationaal verbod op de jacht op zondag nadat een 18-jarige jager was gedood. In dat ongeval dacht een andere jager ook dat het slachtoffer een wild zwijn was.

Diezelfde maand stierven ook drie andere jagers in soortgelijke ongelukken.

Voorbijgangers vinden dode kat met gevilde staart en stok in de anus

Zevenjarig meisje lijdt aan haaruitval, dus haar moeder bedekt haar hoofd met juwelen en glitter