in

John de Mol wilde Patty ontslaan als haar gewicht veranderde

Het is 11 maart 2019 als Patty Brard (65) een vierjarig contract bij Talpa tekent. Dat gaat niet zonder slag of stoot, onthult ze in haar biografie. De clausule in het contract over haar gewicht laat nog altijd haar bloed koken.

Het is punt 3.3 in het contract waar Patty over valt, zo vertelt ze in haar boek. Daarin staat dat Talpa de samenwerking eenzijdig mag stopzetten als ze een bepaald gewicht bereikt.

Lees ook  Miljuschka houdt rekening met liquidatie: ‘Mijn moeder zal koud op straat komen te liggen’

“Schandalig. Ik zou vervolgens twee maanden de tijd krijgen om weer op mijn oude gewicht te komen.” De diva is hier niet van gediend en weigert het contract te tekenen. “Wat denkt ‘ie wel niet?”

Na een verzoek aan het adres van haar financieel adviseur (de clausule moet eruit, anders tekent ze niet), een sussende interventie van Erland Galjaard en zalvende mails zet Patty een dag later haar handtekening.

“Het is gewoon een feit. Als ik niet aan mijn uiterlijk had gewerkt, had ik nooit dat vierjarige contract bij John de Mol gekregen.”

Lees ook  13-jarige zoon van beruchte Limburgse familie na 42 dagen ontvoering vrijgelaten: “Plots kwam hij thuis aangewandeld”

Maar wát staat er nu wel in het contract? Het gewicht is vervangen door uitstraling. “Dus dat ik dezelfde uitstraling moet behouden lopende de duur van het contract.”

Niet alleen John de Mol krijgt rake klappen in het boek, ook de Luv’-collega’s moeten eraan geloven. Marga en José vertellen aan RTL Boulevard dat ze hier allesbehalve blij mee zijn.

Zoveel bedpartners heeft Patty Brard gehad

Dit zijn de corona-adviezen die je NIET moet volgen en rondgaan op social media