in

Jonge vrouw wandelt alleen langs de snelweg. Dan komt er een dakloze man aangelopen en schreeuwt: “Ga in je auto zitten en doe de deuren op slot!”

Ik ben er rotsvast van overtuigd dat goede daden vroeg of laat beloond worden. Daarom doe ik altijd mijn best om mensen in nood te helpen. Ik vertrouw erop dat men mij dan, op een of andere manier, ook zal hulpen wanneer ik hulp nodig heb.

Maar in de maatschappij van vandaag zijn er veel mensen die niet de tijd hebben om anderen te helpen, of hen simpelweg negeren. Daarom was ik ontzettend geluk toen ik op dit verhaal stootte. Het bevestigt mijn geloof in karma.

Kate McClure uit New Jersey was op de snelweg onderweg naar Philadelphia toen ze plotseling autopech kreeg.

Ze panikeerde, maar kon haar auto veilig langs de kant van de weg parkeren. Daar liet ze haar auto achter om een tankstation te vinden. Maar ze geraakte niet ver. Plotseling rende er een schreeuwende dakloze man naar haar toe, die haar aanmaande om terug in de auto te gaan zitten en de deuren af te sluiten.

Kate deed wat hij zei en enkele ogenblikken later keerde de man terug met een jerrycan vol benzine – en overhandigde het haar. Hij had zijn laatste 20 dollar uitgegeven om haar te helpen.

Lees ook  Dit was oorzaak van ’k*twijf’-ondertiteling

De man is Johnny Bobbit Junior. Een 34-jarige ambulancebestuurder die al een jaar dakloos was. Hij kwam een jaar geleden naar Philadelphia voor een nieuwe baan, maar die zou hij nooit krijgen. Uiteindelijk werd hij gedwongen om een nacht op straat door te brengen, dat werden weken, dan maanden en ondertussen een vol jaar.

Ondanks de hard omstandigheden, aarzelde Johnny niet om een persoon in nood te helpen. Met zijn laatste 20 dollar vulde hij de auto van Kate met benzine en redde haar dag. Maar hier begint het verhaal nog maar pas.

Kate besloot om iets terug te doen voor de man. Samen met haar vriend bezochten ze Johnny wekenlang dagelijks om hem geld, maar ook eten, spulletjes en proteïnerepen te geven.

Tijdens deze weken leerde het koppel meer over Johnny en ze vernamen hoe hij op straat was beland. Ze snuisterden ook door zijn foto’s op Facebook. Dit opende hen echt de ogen.

“Ik bekeek de foto’s en dacht “dit had ik kunnen zijn’”, zei Kate in een interview. Nadat ze Johnny hadden leren kennen, vonden ze dat ze iets moesten doen om zijn leven terug op de rails te krijgen. En ze wisten dat ze meer moesten doen dan alleen maar voedsel geven.

Lees ook  Bizarre ijsstorm legt in tiental minuten heel Rome plat

Op 10 november richtten ze een GoFundMe pagina op via welke pagina het publiek Johnny kon steunen. Het doel was om 10.000 euro in te zamelen om zijn huur en verhuiskosten voor enkele maanden te kunnen betalen.

Op een korte tijd hadden ze al 1.700 dollar ingezameld. Ze besloten om Bobby te verrassen en brachten hem zelfs een fles champagne om hem te verrassen.

“Dit verandert mijn leven totaal”, vertelde de gelukkige man.

Het verhaal van Bobby wordt nu online verspreid. Op het moment van het ter perse gaan van dit artikel werd al 160.000 dollar ingezameld. Dat bewijst nog maar eens hoe belangrijk het is om dergelijke verhalen te brengen.

Het koppel zegt dat ze diep ontroerd zijn over de overweldigende respons en dat ze hun vriend zullen blijven helpen.

Het verhaal van Johnny leert ons dat armoede iets is wat iedereen kan overkomen – en dat we alles moeten doen om onze medemens te helpen.

DEEL dit verhaal om je vrienden te inspireren tot het goede!

Brandweerlieden zijn het spuugzat na dodelijke crash. En spuiten water over de omstaanders die schaamteloos de slachtoffers filmen.

Bestuurder rijdt hond aan – en laat haar 12 uur lang voor dood in de sneeuw liggen.