in

Jongeman (21) overleden nadat hij ondanks verbod ging zwemmen met vrienden

Een 21-jarige man die met vrienden ging zwemmen in het kanaal Bossuit-Kortrijk, is maandagavond rond 18 uur zwaar in de problemen gekomen. Hij ging kopje onder en kwam niet meer boven. Brandweerduikers haalden hem uit het water, hij verkeerde in levensgevaar en overleed later.

Hoewel het maandag bijna vijftien graden minder warm was dan eind vorige week, doken ook ’s avonds weer jonge mensen in het water van het kanaal Bossuit-Kortrijk. Eén van hen bekwam dat bijzonder slecht. De 21-jarige werd onwel en ging kopje onder. Zijn vrienden konden hem niet meer helpen en sloegen alarm.

LEES OOK!
Ikea betaalt 41 miljoen euro aan ouders nadat omgevallen kast peuter doodt

Brandweerduikers snelden ter plaatse en slaagden er in de jongeman vrij snel te lokaliseren en op de oever te brengen. Het bewusteloze slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd. Hij verkeerde in kritieke toestand op het moment dat hij naar het AZ Groeninge werd gebracht. Daar is hij later overleden.

In Kortrijk is het niet toegelaten om te zwemmen in bevaarbare waterlopen, zoals de Leie en het kanaal Bossuit-Kortrijk. Dat verbod wordt ter plaatse ook duidelijk gemaakt door speciale waarschuwingsborden.

LEES OOK!
China huilt na dood straatarme en broodmagere studente (24): 'Ze leefde op 25 cent per dag’

Nog even genieten van de zon, daarna rukwinden en kans op buien

Hoogzwangere vrouw krijgt hartaanval achter stuur en verongelukt