in

Jongen (12) zwemt 40 km in 13:50.57 voor zijn moeder en vrouwen met borstkanker

Onthoud zijn naam: Christophe Maleau. Deze 12-jarige jongen is op zaterdag 10 oktober 2020 succesvol van Saint Lucia naar Martinique gezwommen. Hij vertrok zaterdag om 05.10 uur en deed er bijna veertien uur (13:50.57) over om de 40 kilometer lange oversteek tussen de twee eilanden te maken. Een ongelooflijke prestatie in het kader van Pink October en de strijd tegen borstkanker.

Solidariteit kent geen leeftijd. Christophe Maleau is een jonge jongen die dol is op zwemmen, helemaal als het voor een goed doel is. Afgelopen zaterdag leverde hij een grootse prestatie: de oversteek tussen de eilanden Saint Lucia en Martinique.

Lees ook  Dochter van Irma blij dat gestolen urn terug is: 'Mijn moeder werd voor de tweede keer uit mijn leven gerukt'

In totaal is dat 40 kilometer zwemmen. Hij verliet Saint Lucia zaterdagochtend om 05.10 uur om naar Martinique te zwemmen. En dat lukte met een tijd van 13:50.57. Elke 20 minuten nam hij een welverdiende pauze zodat hij wat kon eten en verder kon gaan.

De moedige kleine jongen was duidelijk in zijn element. Bij hem waren doktoren, leden van de organisatie van deze oversteek, zijn ouders en ook andere jonge zwemmers van zijn club Longvilliers club Lamentin.

Lees ook  Patricia werd elke dag mishandeld door haar vader: ‘Ik leefde altijd in angst

Christophe wilde in deze oktobermaand de strijd tegen borstkanker onder de aandacht brengen. Hij wilde meedoen aan deze operatie ter ondersteuning van de Liga tegen kanker, maar ook voor zijn moeder en alle vrouwen met de ziekte. Allemaal voor een goed doel dus. Zijn moeder is momenteel in remissie van borstkanker.

Een geweldige prestatie van deze fantastische topper die pas 12 jaar oud is en nu al een echte kampioen is!

’Neusspray tegen corona’

Bruidspaar vraagt donaties voor dierenasiel in plaats van huwelijkscadeaus