in ,

JONGEN (15) PLEEGT ZELFMOORD NA PESTERIJEN OP SCHOOL

Een 15-jarig jongen uit Heerlen heeft zelfmoord gepleegd nadat hij het slachtoffer werd van pesterijen. De pesters waren medescholieren. Met anonieme accounts op social media zoals Instagram zouden de pesters foto’s hebben geplaatst onder de naam van Tharukshan. Daarnaast werd hij online uitgescholden. Ook werd hij afgeperst.

De familie van de 15-jarige jongen van Sri Lankaanse afkomst wil het niet bij zijn zelfmoord laten. Ze doen hun verhaalop Facebook om cyberpesten tegen te gaan.

De school, zorginstellingen, professionele hulp en begeleiding, waar waren jullie”, zo luidt de noodkreet die zus Thanoshiya Selvam van verdriet opschreef.

Tharukshan probeerde zich meerdere keren van het leven te beroven, waaronder een keer door zijn polsen door te snijden, twee dagen geleden met succes. ,,Hij besloot ons om half 1 ’s nachts slaap lekker te wensen en is een half uur later om het leven gekomen. Ondanks de belofte aan zijn moeder ‘mam, ik blijf uw zoon en ik zal mijzelf nooit iets aandoen’.”

Lees ook  Broer Sneijder reageert op scheiding Wesley en Yolanthe.

Op school moest de 15-jarige Tharukshan Selvam in pauzes betalen voor eten bij McDonald’s, parfum en lippenstift voor zijn klasgenoten.

Nadat zijn familie zijn inmiddels lege bankpas afpakte, lieten de scholieren de jongen links liggen. ,,Ze begonnen met het gooien van eten en het beledigen om zijn getinte huid en uiterlijk”, stelt zus Saranya. ,,Daarnaast persten ze hem af met ongewenste foto’s die zijn gemaakt op school en online zijn gezet.”

Lees ook  S*ks in Utopia: vrijwillig of onder dwang?

Het werd nog erger. Anonieme berichten via sociale media volgden. ‘Tharakshan ga dood, je bent niet geschikt om te leven. We willen je niet. We zullen blij zijn zonder jou. Ga voor de trein springen, pleeg zelfmoord’, zo zouden de uitspraken geklonken hebben.

WRAAK

Bij de school van de 15-jarige Tharukshan Selvam zijn bedreigingen binnengekomen. Ook klasgenoten van de jongen die zondagavond zelfmoord pleegde, zijn bedreigd. De school in Heerlen heeft aangifte gedaan, zegt directeur Frank Schings.

Op het internet circuleren foto’s van de klas van Tharuksan, met daarop cirkels om de hoofden van vier leerlingen die hem zouden hebben gepest. De school heeft veiligheidsmaatregelen genomen. Zo lopen er bewakers rond.

De 24-jarige bezoekt zijn vriend in het ziekenhuis. Als hij ziet wat er op het bordje geschreven staat, stort hij in tranen op de grond.

16-jarige geeft haar hele loon in 1 dag uit, daarna hoort moeder de hartverscheurende waarheid!