in ,

Jongen met autisme schrijft een gedicht als huiswerk en beschrijft perfect wat het is om met autisme te leven.

De 10-jarige Benjamin Giroux kreeg van zijn leraar een open huiswerkopdracht. Toen hij gevraagd werd om een gedicht te schrijven, besliste Benjamin deze kans aan te grijpen om anderen te tonen wat het is om met autisme te leven.

Benjamin heeft zich altijd “anders” dan zijn klasgenootjes gevoeld. Hoewel hij soms zou willen dat hij net zoals alle anderen behandeld zou worden, begrijpt hij wel dat hij door zijn autisme anders overkomt.

In een gedicht getiteld “Ik Ben” probeert Benjamin te illustreren hoe zijn leven is. Toen zijn vader Sonny het las, werd hij overmand door emoties. En als je het gelezen hebt, zal je meteen begrijpen waarom.

Ik ben raar. Ik ben nieuw.

Ik vraag me af of jij dat ook bent.

Ik hoor stemmetjes in de lucht.

Ik zie dat jij dat niet doet en dat is niet eerlijk.

Ik wil me niet down voelen.

Ik ben raar. Ik ben nieuw.

Ik doe alsof jij dat ook bent.

Ik voel me als een jongen in de ruimte.

Ik raak de sterren aan en voel dat ik er niet bij hoor.

Ik maak me zorgen over wat anderen denken.

Ik huil als mensen lachen. Het doet me ineen krimpen.

Ik ben raar. Ik ben nieuw.

Ik begrijp nu dat jij dat ook bent.

Ik zeg dat ik me als een “buitenstaander” voel.

Ik droom van de dag dat dat oké is.

Ik probeer erbij te horen.

Ik hoop dat ik dat op een dag zal doen.

Ik ben raar. Ik ben nieuw.

Sonny zei dat hij en zijn vrouw trots zijn dat Benjamin dit gedicht schreef, maar dat ze geen idee hadden dat hij zich zo voelde. “We zijn beiden zo trots, maar ook een beetje bedroefd dat hij zich zo voelt.”

Lees ook  Een moeder ontmoet een onbekende die als 2 druppels water op haar dochter lijkt. De waarheid is onwezenlijk!

Dit gedicht ging snel viraal. Zelfs de Nationale Autisme Vereniging deelde het met zijn volgers. Nu begrijpen mensen over de hele wereld beter wat het is om met autisme te leven.

En dat allemaal dankzij de kleine Benjamin!

Raquel liet zich opereren om te bevallen. De volgende dag plaatst ze een foto op internet om te laten zien wat er met haar lichaam gebeurde.

BREKEND: Sylvana Simons weg bij Denk!