in

Jongen met autisme wordt door leraren gestraft en in bedwang gehouden – dan blaast hij zijn laatste adem uit

Een vreselijke tragedie in de Amerikaanse staat Californië wekt nu over de hele wereld sterke reacties op.

Moeder Lisa Baskin Wright verloor haar 13-jarige zoon tijdens een gruwelijke gebeurtenis, die voorkomen had kunnen worden.

De 13-jarige Max had autisme en op school behoefte hij extra hulp. Echter, de besluitvormers van The Davis Joint Unified School District vonden dat het voor hem beter was om naar een school te gaan voor kinderen met speciale behoeften.

Op deze manier kon hij precies de hulp krijgen die hij nodig had en zich veilig voelen. Althans, dat was het idee. Maar wat ze toen niet wisten, was dat juist die plek hem het leven zou kosten, op slecht 13-jarige leeftijd.

Het gebeurde allemaal tijdens een les waarin Max werd gezien als ongehoorzaam en brutaal. Als straf werd hij door een lerares tegen de grond gedrukt, een zogenaamde ‘prone restraint’. Het gevolg hiervan was dat zijn gezicht tegen de vloer werd gedrukt.

Lees ook  Dit is waarom je de vaatwasser altijd moet afkoelen voor het uitruimen

De jongen vroeg om naar de badkamer te gaan, maar dat mocht niet. Hij werd zo lang door de lerares en andere medewerkers vastgehouden, bijna twee uur, dat hij overleed.

In een emotionele post deelt de moeder haar verdriet op Facebook na de tragische gebeurtenis in 2018.

“Uiteindelijk hield hij op met ademen, door de positie waarin hij werd gehouden. Verbazingwekkend genoeg negeerde het personeel dit ook. Het was pas na bijna twee uur van zijn vreselijke kwelling dat een ambulance werd gebeld. Maar toen was het te laat: Max’ leven was voorbij. Hij was net 13 geworden.”

Lees ook  Moeder baart voor de 6de keer een kind, maar wat haar man dan ziet laat hem in shock achter!

Er werd door de officier van justitie van El Dorado County en de sheriff van El Dorado County een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de dood van Max.

De moeder beëindigt de post door het publiek te vragen hun stem te laten horen, zodat de verantwoordelijken voor de dood van haar zoon hun straf krijgen.

Uiteindelijk zijn de school, lerares, en twee andere medewerkers aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag.

Hoe kan zoiets gebeuren? Zo ongelooflijk tragisch!

We geven gehoor aan het verzoek van deze moeder en delen dit verhaal, zodat hopelijk geen enkel ander kind dit tragische lot hoeft te ondergaan!

Beveiliger supermarkt staat in de regen om hond droog te houden en gaat viraal

Dit is dus de bloedmooie vriendin van Thomas uit StukTV!