in

Jongetje (11) overgoten met heet water

Onderdeel van jong zijn is nieuwe dingen verkennen, creatief zijn en nieuwe ervaringen opdoen. Dankzij de ongelooflijke groei van het internet, is het nu mogelijk om niet alleen dingen te leren met een klik op een knop, maar ook om deze dingen te delen met andere mensen als nooit tevoren.

Helaas is een bijproduct van dit web van connectiviteit dat grappen en ongemanierde trends zich ook snel verspreiden.

Dit kunnen meestal onschadelijke dingen zijn – dingen die bedoeld zijn om te lachen of het bewustzijn te verhogen voor de een of andere oorzaak – maar er zijn ook dingen met nogal sinistere ondertonen.

Toen ik jonger was, hadden we vaak “slaapfeestjes”, waar je met andere kinderen in het huis van een vriend zou slapen. Het is nauwelijks een nieuw fenomeen en blijft populair onder de jeugd van vandaag.

Nu verspreiden alarmerende berichten zich echter nog steeds over een ‘nieuwe’ internettrend – een trend gevoed door bijeenkomsten zoals slaapfeestjes – die net zo gevaarlijk klinkt als ronduit dwaas.

Heet water uitdaging
We hebben hier al eerder over geschreven, maar het lijkt erop dat het ‘spel’ geen tekenen vertoont van afnemende populariteit.
Het heet “The Hot Water Challenge” en kan vaak een groep betrekken die een van hun vrienden verrast door kokend heet water op hen te gieten. Vanzelfsprekend kan dit ernstige, soms zelfs levensbedreigende brandwonden veroorzaken.

Lees ook  Merkel: ’60 miljoen Duitsers krijgen coronavirus’

Er zijn nog steeds filmpjes op YouTube van mensen die het spel spelen, mensen waar tieners elkaar uitdagen over wie het kokende water op hun huid kan komen of zelfs kan drinken.

Tragisch genoeg lijkt de rage vooral prominent aanwezig te zijn bij die van jongere leeftijden.

Vorige week bleef een 11-jarige jongen uit Kentucky achter met vreselijke brandwonden nadat zijn vrienden kokend water op hem hadden gegoten tijdens een logeerpartij.

Ongelofelijke pijn
De jongen, Billy Oliver, leed volgens WYMT aan tweedegraads en derdegraads brandwonden. Hij ondergaat nu een behandeling in het Cincinnati Burn Centre.

“Toen ik er voor het eerst over hoorde, was ik verbaasd,” zei Dr. Susan Pollack, kinderarts in het Kentucky Children’s Hospital.

“Ik bedoel, ik ben bekend met verschillende dingen die mensen doen die niet erg wijs zijn. Iemand verbranden betekent hen ongelooflijke pijn en lijden bezorgen en ik denk niet dat dat de bedoeling is. ”

Billy werd aangevallen met het kokende water nadat hij vroeg naar bed ging, terwijl hij in het huis van zijn vriend verbleef.

“Op één, nou ja, op een schaal van nul tot tien hoeveel pijn het deed, was het een tien,” vertelde Billy aan WYMT.

Lees ook  Baby zonder ogen gedumpt door eigen moeder omdat hij lelijk is

De uitdaging betrof het innemen van kokend water of het naar iemand anders gooien, zei Billy.

Na het horen van de gevaarlijke daad deelde Billy’s zus Emily enge foto’s van zijn broer op Facebook.

Deze gevallen staan ​​verre van geïsoleerd

“Dit is geen grap als je een ouder bent. Praat met je kinderen over deze uitdaging. Mijn broer zit hierdoor in het Cincinnati Kinderziekenhuis en moet geopereerd worden. Deze uitdaging is niet gevaarlijk,” schreef ze.

Angela Guth, de moeder van de vriend van Billy, heeft Billy na het incident niet naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege dat wordt ze nu geconfronteerd met aanklachten voor tweedegraads crimineel misbruik en eerste graad moedwillige bedreiging, meldt The Metro.

Helaas staan ​​deze gevallen verre van op zichzelf.

Twee jaar geleden stierf een 8-jarig meisje in Florida na het drinken van kokend water. Een 11-jarige jongen werd ook naar het ziekenhuis gebracht nadat zijn vrienden een kruik gekookt water over hem heen schonken terwijl hij sliep.

Dit is een uiterst gevaarlijke trend waar alle ouders op moeten letten.

Help ons door dit artikel te delen om het bewustzijn van deze meest alarmerende trends te verspreiden!

Romy is twintig jaar en zal over tien jaar helemaal blind zijn

Zo ziet de broer van Ferry Doedens eruit