in

‘Joran van der Sloot besmet met corona in gevangenis Peru’

De bekende Nederlandse crimineel Joran van der Sloot zou besmet zijn met het coronavirus. Zijn familie heeft bij de Nederlandse ambassade om medische hulp gevraagd voor Van der Sloot in de gevangenis in Peru.

Joran van der Sloot zit vast voor de moord op de Peruaanse vrouw Stephany Flores en kreeg in Nederland bekendheid door zijn vermeende rol bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt naar aanleiding van een bericht van RTL Nieuws dat het verzoek van de familie is binnengekomen.

De Nederlandse ambassade heeft contact opgenomen met de gevangenis in de Peruaanse stad Juliaca waar Van der Sloot vastzit, maar de gevangenis kon niet bevestigen dat de Nederlander besmet is met het coronavirus. Het ministerie zegt de zaak wel goed in de gaten te houden.

Lees ook  Papa leert onbeschofte zoon een lesje voor het dicht knallen van zijn slaapkamerdeur.

Van der Sloot zou telefonisch aan zijn moeder hebben laten weten dat hij positief getest is en alle symptomen heeft.

,,Hij is er slecht aan toe en krijgt geen hulp van een dokter”, zegt een naast familielid van Van der Sloot tegen RTL Nieuws.

Volgens een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is er niet veel te doen aan de gezondheidssituatie van een Nederlandse gevangene in het buitenland. Het is aan de gevangenissen om de juiste zorg te verlenen.

Holloway
Joran bracht de Peruaanse Stephany Flores in 2010 om het leven op een hotelkamer in Lima. Daarvoor zit hij een straf uit in het Zuid-Amerikaanse land. Van der Sloot werd ook in verband gebracht met de vermissing van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba.

Lees ook  Nieuwe burger van Burger King: frikandel speciaal in een broodje

Hoewel Van der Sloot nooit is vervolgd voor de verdwijning van Holloway, wil de Amerikaanse justitie hem vervolgen voor het afpersen van de moeder van de tiener.

Hij zou haar hebben aangeboden om voor 250.000 dollar te zeggen waar het lichaam van Natalee is en te vertellen onder welke omstandigheden haar dochter is omgekomen.

Na zijn uitlevering zal hij vermoedelijk terechtstaan in de VS voor de afpersing.

Lichaam van vermiste jongen (15) gevonden op strand bij Monster

Doorrijden na aanrijding: ‘Hoe langer je wacht, hoe zwaarder de straf’