in

Keniaans meisje (12) binnen maand getrouwd met twee mannen

Een 12-jarig meisje is door de Keniaanse autoriteiten gered nadat zij binnen een maand met twee volwassen mannen van 51 en 35 jaar trouwde. Het kind werd door haar vader uitgehuwelijkt in ruil voor een bruidsschat.

De vader uit Narok County, iets ten westen van hoofdstad Nairobi, had zijn dochter gedwongen om te trouwen met een 51-jarige man. De bruidsschat bedroeg vier koeien.

Armoede en gesloten scholen
Een medewerker van een kinderrechtenorganisatie werd getipt over de situatie van het meisje. Hij zegt tegen dat armoede en de sluiting van scholen door het coronavirus, zorgt voor een stijging van het aantal kinderhuwelijken in het land.

Lees ook  René V. (23) stak vrouwen voor de kick: 'Ik heb enorm spijt'

“Sommige families hebben honger en het vooruitzicht van een bruidsschat is dan erg aantrekkelijk”, legt de hulpverlener uit.

Het meisje zou hebben geprotesteerd tegen haar uithuwelijking, maar werd daarop mishandeld door haar neven. Na de eerste trouwerij wist ze te ontsnappen. “Ik kon niet terug naar mijn vaders huis, dus daarom ben ik getrouwd met de 35-jarige man, die al getrouwd was”, zei het kind tegen een Keniaanse krant.

Lees ook  Midden in de nacht wordt de vrouw van DIT geluid naast haar wakker. Wat haar man uitkraamt, moet ze gewoon filmen!

Celstraf
De vader van het meisje en de twee mannen zijn nu op de vlucht en worden gezocht door de politie. Als ze worden gepakt lopen ze kans op een gevangenisstraf tot 5 jaar en een boete van omgerekend bijna 9000 euro. In Kenia is het verboden om met iemand van onder de 18 te trouwen.

Bekende lijven ‘geven zich bloot’: Kijk maar eens goed, dit ben ik

Man wil onder rokken van vrouwen filmen – karma komt tussenbeide en hij belandt in het ziekenhuis