in

Kijkers verbaasd over ‘onfatsoenlijk’ gesprek met hondeneigenaar in Zomer met Art

Op sociale media is met verbazing gereageerd op het gesprek dat Art Rooijakkers gisteren in zijn RTL-talkshow had met hondeneigenaar Tijn Noordenbos.

De man uit Delft was te gast omdat hij zijn hond onlangs in de auto had achtergelaten en daar online veel commotie over was ontstaan.

Noordenbos stelde dat het allemaal wel meeviel, hondencoach Leidy Zijlstra vond van niet. Haar ‘onfatsoenlijke’ manier van discussiëren schoot bij talloze twitterende kijkers in het verkeerde keelgat.

De politie plaatste afgelopen zondag een bericht op Facebook. Hond Dibbes, een Franse jachthond, was door de dienders net bevrijd uit een te warme auto, viel er te lezen.

Het bericht zorgde voor een stroom aan woedende reacties. Baasje Tijn Noordenbos vond de aandacht overtrokken en schoof daarom, samen met Dibbes, aan in Zomer met Art.

Noordenbos vertelde eerst waarom hij Dibbes achterliet in de auto. ,,Raampjes stonden open, zeker dat de hond er niets onder te lijden had’’, aldus de man.

Lees ook  Man steekt partner neer

Toen kwam Leidy Zijlstra aan het woord. Zij is hondencoach en haalde ooit 52.000 handtekeningen op met een petitie rond strengere straffen voor baasjes die hun viervoeter in een hete auto achterlaten.

De vrouw begon direct te tutoyeren en stelde dat Noordenbos ‘blij mag zijn dat zijn hond nog leeft’.

Vervolgens ging ze vol in de aanval. ,,Het eerste wat ik dacht toen ik het berichtje las: kippenvel, daar hebben we weer zo’n eencellige hondeneigenaar die het bagatelliseert.

Die denkt: mijn hond die leeft, die kwispelt, die is blij, maar ik denk niet dat je echt beseft dat het een gelukshond is.”

Merel Westrik
Kijkers verbaasden zich vooral over de manier waarop Zijlstra in discussie ging met Noordenbos. ‘Alle lof en terecht dat je je punt wil maken, maar er is ook zoiets als fatsoenlijk een gesprek voeren’, luidde een van de vele reacties op Twitter.

Lees ook  Man wast p*nis 24 jaar niet goed en vraagt zich nu af waarom hij stinkt

‘Tenenkrommende meid die een oude heer een eencellige noemt. Art knikt nog maar eens’, oordeelde een andere kijker.

Een andere twitteraar: ‘Die meid heeft zeker een punt, maar om meteen zo asociaal in de aanval te gaan.’

Merel Westrik was als ‘zomerdate’ van Rooijakkers ook aanwezig in de show. Zij kreeg juist lof van de kijker, omdat ze de hondeneigenaar wel kritisch benaderde, maar met respect.

Ze stelde onder meer dat ze geloofde dat Noordenbos een lief baasje is voor zijn hond, maar dat het maar één keer mis kan gaan. ‘Merel laat zien hoe het ook kan’, viel te lezen op sociale media.

Jan Smit boekt resultaten: de zanger is flink afgevallen

Te makkelijk: Sven koopt een rijbewijs en steelt een auto