in ,

Kinderen denken dat dit een lief harig beestje is. Maar ren weg als je er 1 ziet. Dit is waarom…

Er zijn zoveel verschillende dieren en wezens in de wereld dat we het spoor bijster zijn geraakt, zelfs van diegenen die elke dag onder ons leven. Iedereen is wel bekend met eekhoorntjes en bijtjes die in onze tuinen rondhollen en zwermen, maar wat met de meer ongewone creaturen zoals sommige vreemde insecten?

dons-1

Als je niet weet wat voor insect je voor je hebt, blijf je er best af. Onlangs werd een donzige vriend gezien waar artsen over waarschuwen dat je er best ver van uit de buurt blijft. Het beruchte insect dat opschudding veroorzaakt in de VS is de zogenaamde “puss caterpillar”. De rups is best opvallend omdat ze helemaal met een donzige vacht bedekt is, waardoor ze een beetje op een kat lijkt en waaraan ze ook haar naam te danken heeft.

Lees ook  13 jaar sinds Maddie’s verdwijning: Ouders hebben nieuws te vertellen

Als kinderen deze rups zien, willen ze hen meteen beginnen strelen, maar dat is een vreselijke vergissing. Onder deze vacht zitten giftige naalden die in je vingers steken en meteen een grote hoeveelheid gif loslaten. Het voelt een beetje als een wespensteek, maar kan leiden tot misselijkheid, zweten, overgeven en nog een heleboel andere nare symptomen. Hoewel deze rups je niet zal doden, mag je je wel aan de nodige ellende verwachten.

Lees ook  Vrouwen met een kortpittig kapsel zijn de koninginnen van het schijt hebben

rups

Een van de meest beangstigende dingen van dergelijke steek is dat je het gif als het ware door je aderen voelt kruipen. Als je door een van deze beestjes gestoken wordt, moet je een beetje tape op de beet aanbrengen en er daarna weer aftrekken. Op die manier kunnen de naaldjes uit je huid verwijderd worden.

DEEL deze belangrijke waarschuwing met je vrienden op Facebook!

De vrouw klopt hard op het raam van het haaienaquarium. 0:15 leert haar een belangrijke les!

Dit vergif verwoest je botten. Maar iedereen drinkt het. Sommigen zelfs dagelijks!