in

Kinderen ontdekken dode puppy’tjes in plastic zakken tijdens opruimactie in park.

Op zondag 21 maart deden kinderen in een park in Leidschendam een verschrikkelijke ontdekking tijdens een opruimactie. Er werden vier dode puppy’tjes in plastic zakken gevonden. De politie schat dat de puppy’s drie tot vier weken oud zijn en vermoedt dat ze uit hetzelfde nestje komen.

De kinderen hadden de opdracht gekregen om alles wat niet in de natuur thuishoorde op te ruimen. De dierenpolitie van Leidschendam-Voorburg verklaarde aan het opsporingsprogramma Team West: “Helaas werden daar ook twee tassen aangetroffen, met in elk twee overleden puppy’s.”

Lees ook  Man loopt met enorme Pitbull in Rotterdam – dit is wat er vervolgens gebeurt

Buurtbewoners reageren erg emotioneel
De buurtbewoners reageerden erg emotioneel op de lugubere vondst. De dierenagent zei aan de regionale zender: “Mensen leven heel erg mee met dit dierenleed. We merken aan de reacties dat er veel onrust is door dit soort zaken.”

Tegelijk roept de dierenpolitie op om niet te snel te oordelen zonder de details van de zaak te kennen. “Het kan natuurlijk wel kwaad opzet zijn, maar er kunnen ook heel schrijnende redenen zijn. Of misschien was de zwangerschap van de moederhond ongewenst of is er geen geld om de diertjes te verzorgen.” Verder noemt hij ook nog een paniekreactie na een onverwacht overlijden.

Lees ook  Verblufte bever wordt onverwacht als leider van 150 koeien gekozen

De politie onderzoekt de zaak. Mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de opsporingstiplijn 0800-6070.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Papa die dochtertje met Down verdedigde brutaal in elkaar geslagen.

Top-dj Avicii liet bijna afgerond album achter, dat nu uitkomt