in

Kinderen zien op online les hoe docente mishandeld wordt, slachtofferhulp voor leerlingen

Een docente van ISW Hoogeland in Naaldwijk is gisteren slachtoffer geworden van huiselijk geweld terwijl zij via een videoverbinding les gaf aan een klas. Dat heeft de school per brief aan ouders en verzorgers van leerlingen laten weten.

Een woordvoerster van de school bevestigt het voorval aan deze krant. Er is inmiddels aangifte gedaan tegen de man die verdacht wordt van de mishandeling.

,,De politie is er ook bij betrokken geweest en heeft slachtofferhulp ingeschakeld voor de kinderen en ouders die daar behoefte aan hebben.”

Lees ook  Vader stopt een recorder in de tas van zijn zoon. Na school speelt hij het af en hoort het ONDENKBARE.

De woordvoerster kan niet ingaan op wat er precies is gebeurd. ,,Er heeft een incident met huiselijk geweld plaatsgevonden tijdens een online les.”

Naar omstandigheden goed
Met de docente gaat het inmiddels naar omstandigheden goed. Volgens de woordvoerster zijn de kinderen en ouders ontzettend geschrokken. Het is nog niet duidelijk of de lerares voorlopig les blijft geven.

Lees ook  Vrouw krijgt donorlong van zware rookster en overlijdt

Uit de brief die de school heeft gestuurd naar ouders en verzorgers van leerlingen, blijkt dat er ook beeld rondgaat van de mishandeling.

‘We zouden u willen vragen om dit met uw zoon/dochter te willen bespreken en eventueel beelden te laten verwijderen. Het voorval zelf heeft al meer dan voldoende impact op de betreffende docent.’

Ariënne (33) maakte drie dagen voor het einde nog tentamens: ‘Ik wil niet dood, papa’

Pasgeboren baby in ziekenhuis Amstelveen met corona: ‘We zijn echt doodsbang’