in

Koalaatje ‘verdrinkt’ nadat hij te veel water drinkt van flesje van redder.

Dierenartsen waarschuwen dierenredders om koala’s niet meer van flesjes te laten drinken nadat een klein weesje ‘verdronk’.

De laatste weken verschenen er op de sociale media meerdere filmpjes van dierenvrienden die dorstige koala’s te drinken geven van hun waterflesjes. Maar deze goede daden kunnen fataal zijn voor de diertjes.

Animalia Wildlife Shelter onthulde het tragische lot van een koala genaamd Archie, die werd gered nadat hij zijn moeder verloor in de bosbranden.

Lees ook  Asielhond zit verstijfd van angst naar de muur te staren. Dan beseft de dierenarts de waarheid!

Het diertje had lichte brandwonden opgelopen. Ondanks zijn redding van de bosbranden in Victoria, werd zijn lot bezegeld door de redders die hem van hun waterflesje lieten drinken.

De opvang schreef op Facebook: “Ze wilden alleen maar helpen. Ze wisten niet dat het voor koala’s gevaarlijk is om op deze manier te drinken.

Ze wisten niet dat koala’s normaal genoeg water binnen krijgen door het eten van de bladeren en dat ze niet vaak water drinken, ze doen dat met hun gezicht naar beneden en nemen slokjes met hun tong.”

Lees ook  Gezin dumpt “walgelijke” hond, omdat ze pootje verloor na auto-ongeluk

“Ze wisten niet dat wanneer een koala zijn hoofdje optilt en te veel water binnen krijgt, het gemakkelijk in hun longen kan komen en ademhalingspneumonie kan veroorzaken, wat fataal is”, voegen ze eraan toe.

Dat is precies wat er gebeurde met de kleine Archie. Ondanks de inspanningen om hem te redden, overleed hij aan de gevolgen van ‘verdrinking’.

Meisje (13) zwanger van jongen (10) wil de baby houden.

Zwangere hond Jip werd nooit opgehaald uit het hondenpension