in

Koppel is alert en achtervolgt auto verdachte – waardoor ze helpen elfjarig meisje te redden

Als een bezorgde ouder een kind in nood ziet, springt diegene in actie, ongeacht of het hun kind eigen is. Dit is precies wat Amanda Disley en Benny Correa uit het Amerikaanse Springfield deden.

Verleden week woensdagavond zag Disley een alert voor een ontvoerd elfjarig meisje in hun buurt. Ze deelde het op Facebook en liet het aan haar man, Correa, zien.

“Iemand moet deze auto kennen,” schreef ze, samen met foto’s van een nieuwssite.

De politie had om hulp gevraagd om de elfjarige Charlotte Moccia te vinden. Ze raakte vermist toen ze van school naar huis zou gaan.

“Een blauwe of donkere Honda met getinte ramen is hierbij betrokken,” schreef de politie. Een AMBER Alert werd uitgegeven voor het meisje.

LEES OOK!
Nog eens 5 Italiaanse artsen sterven in de strijd tegen het coronavirus

Toen het koppel samen met hun vijf kinderen het huis uitgingen om wat te eten, zagen ze een auto die enigszins aan de omschrijving voldeed.

“Ik zei: schat, dat is de auto. Dat is die auto, ik heb die auto gezien. Je liet me die auto zien,’” vertelde Correa aan KOLD-TV.

De auto was erg donker, legde Correa uit. Hij wist dat het de auto uit het bericht was. Het lukte hem om achter de auto te komen, waarop hij met het grootlicht knipperde.

Op dat moment deed de bestuurder van de andere auto zijn capuchon over zijn hoofd.

De man probeerde te vluchten en iemand op de achterbank naar beneden te duwen. Een wilde achtervolging vond daarna plaats.

Correa weigerde de auto uit zijn zicht te verliezen, ook al moest hij daarvoor meerdere malen door rood rijden.

LEES OOK!
Last van elektrische schokjes? 'Kan door thuisquarantaine komen'

Ze wisten het kenteken aan de politie door te geven. Uiteindelijk moesten ze de achtervolging opgeven, omdat ze geen benzine meer hadden.

Sommige mensen hadden kritiek op zijn besluit om de verdachte te achtervolgen met zijn eigen kinderen in de auto. Correa laat echter weten dat hij zich terdege van alle risico’s bewust was. Ze waren bang dat als ze opgaven, het heel slecht met het meisje zou aflopen.

De ouders zijn blij dat ze konden helpen. Niet veel later wist de politie een 24-jarige man aan te houden en Charlotte te redden!

We zijn het koppel ontzettend dankbaar! Dankzij hun hulp kon het meisje gered worden.

Michelle dwong vriendje tot zelfmoord “Doe het maar schatje”

Jeugdzorginstelling eist dat video wordt verwijderd, video gaat weer viraal