in

Koppel was getrouwd voor 69 jaar – nu scheurt de overheid hen uit elkaar

De Goodines waren al 73 jaar samen, en hebben altijd samengewoond.

Op hun oude dag woonden ze samen in hetzelfde bejaardentehuis.

Maar niet voor lang, nu zijn ze gedwongen om apart te wonen, net voor Kerstmis.

De Canadees Herbert Goodine, 91, en Audrey Goodine, 89 waren 69 jaar getrouwd. Ze zijn 73 jaar samen, hebben altijd samen gewoond en sliepen altijd in hetzelfde bed. Je kunt zeggen dat ze in elkaar verweven zijn.

De laatste jaren, woonden ze samen in hetzelfde bejaardentehuis in New Brunswick.

Gescheiden voor Kerstmis
Enkele dagen voor Kerstmis kwamen ze te weten dat van elkaar gescheiden zouden worden. Herbert zal naar een ander tehuis worden overgebracht omwille van zijn dementie. Dit zal de eerste Kerstmis zijn dat ze niet samen kunnen vieren.

Lees ook  Waar gaat een scheet naartoe als je hem inhoudt?

De dochter van het koppel heeft hard gereageerd op de beslissing.

Hoor moeder huilen
“Toen ik met mijn ouders sprak gisteren hoorde ik m’n moeder huilen, en ik kon mijn vader op de achtergrond horen. Mijn moeder zei ‘Kerstmis bestaat niet meer voor ons, en dit is de ergste Kerst die we ooit zullen hebben,” schrijft dochter Dianne Goodine in een bericht op Facebook.

Dianne zei dat ze begrijpt dat haar vader speciale zorgen nodig heeft, maar zegt dat het wreed is om het koppel van elkaar te scheiden, en dan nog net voor Kerstmis.

Lees ook  ZIEK! Man (41) haalt gehandicapte knul naar de grond in supermarkt

Duizenden keer gedeeld
De overheid zegt echter dat ze geen beslissingen kunnen maken op basis van of er al dan niet een feestdag is. Op de eerste plaats komt de zorg voor elke individu, wat de reden is waarom het zo dringend was dat de 91-jarige Herbert naar een andere zorginstelling moet, meldt CBC News.

Dianne’s bericht op Facebook werd al snel meer dan 18.000 keer gedeeld, en vele mensen denken dat het koppel slecht behandeld werd.

Ik begrijp dat een oudere persoon moet verplaatst worden om de nodige zorg te krijgen, maar het koppel kon toch gerust samen Kerstmis gevierd hebben?! Deel als je akkoord gaat.

Man slaat 5-jarige: Omdat hij een kerstgeschenkje opende zonder te vragen

Ex-vrouw kidnapt dochter en verdwijnt – 12 jaar later krijgt vader een telefoontje en ziet lijkbleek