in

Koppel wordt na 10 jaar van miskramen gezegend met babygeluk.

Vele stelletjes willen op zeker ogenblik een of meerdere kinderen. Als men een partner heeft gevonden die daar hetzelfde over denkt, is het des te droeviger wanneer het niet zo eenvoudig wil lukken.

In het Amerikaanse Minnesota probeerde het echtpaar Tony en Allyssa Ponto al tien jaar lang kinderen te krijgen. Daarbij werden veel tranen vergoten en het stel kreeg vier miskramen te verwerken. Toen vastgesteld werd dat Allysson een beperkte vruchtbaarheid had, gaven ze de moed niet op, ook al was het vaak een emotionele rollercoaster.

Telkens ze voor een babyshower uitgenodigd werden of als het zoveelste bevriende paar aankondigde dat ze zwanger waren, moest Allysson huilen. Ze begon te geloven dat zij en Tony geen kinderen verdienden. Uiteindelijk besloten ze hun ultieme poging – een dure in vitro behandeling – met een crowdfundingcampagne te financieren. Wat er vervolgens gebeurde, hadden ze nooit durven dromen.

Lees ook  BIZAR. Vrouw rijdt rond in brommobiel met pony als passagier

Zes weken nadat bij Allysson een bevruchte eicel werd ingebracht, gingen ze bij de dokter op controle. Deze had nieuws voor het stel waarmee ze geen rekening hadden gehouden.

Het eerste nieuws was dat de dure behandeling z’n vruchten afgeworpen had want de eicel had zich succesvol in de baarmoeder genesteld. Bij de tweede mededeling vielen ze bijna van hun stoel. Op de echofoto was niet slechts één foetus zichtbaar.

In Allysson’s buik groeiden zowaar vier baby’s! Bij een kunstmatige bevruchting zijn tweelingen of drielingen geen zeldzaamheid, maar vier baby’s had het echtpaar niet verwacht. Het leek erop dat de vier baby’s een compensatie waren voor al het leed dat ze de voorbije tien jaar moesten ondergaan. Dolblij met deze verrassende wending riep de aanstaande moeder een blog genaamd “4 Peas in the Ponto” in het leven. Op deze site berichtte Allysson over de voortgang van haar zwangerschap en vroeg ook om financiële steun voor de kinderen.

Lees ook  Moeder Terror Twins doet boekje open over dochters

Na acht maanden zwangerschap kregen ze vier dochters, waaronder twee eeneiige tweelingen. Ze moesten nog enige tijd in het ziekenhuis verblijven omdat ze te vroeg geboren werden, maar ze zijn gezond en monter.

Ook nu nog, enkele maanden na de geboorte, kan men de “kleine grote” familie op hun weg begeleiden. Aan de hand van hun Facebookpagina worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden.

Het lot van dit echtpaar toont dat men zich door een tegenslag niet van zijn dromen moeten laten afhouden. Op het einde word je beloond! Het is geweldig om te zien hoe de vier meisjes groeien en hoe trots de ouders hun ontwikkeling met de wereld delen.

DEEL dit mooie verhaal met happy end met je vrienden!

De 8-jarige Alex wordt gepest omwille van zijn zeldzame ziekte – dan tonen bikers wie de baas is.

“Vaarwel schat”: Kapot van verdriet geeft papa zijn dochter een laatste afscheidskus.