in

Kort na de bevalling werd kanker vastgesteld bij mama, twee jaar later bij haar dochtertje: “Ik was ervan overtuigd dat ik het doorgegeven had”

De Britse Jeanette Bradfield kreeg niet lang na de geboorte van haar eerste dochtertje te horen dat ze borstkanker had. Haar dochtertje zelf worstelde ook met een kwetsbare gezondheid, maar het duurde twee jaar voor de dokters leukemie vaststelden. Jeanette was ervan overtuigd dat ze haar kanker doorgegeven had aan haar dochtertje: “Ik voelde me zo schuldig.”

De Britse mama Jeanette Bradfield voelde al een zeurende pijn in haar linkerborst wanneer ze borstvoeding gaf aan haar dochtertje Zoe. Toch kwam het als een volslagen schok toen ze in november 2011 te horen kreeg dat ze borstkanker had. “Ik startte met chemo voor Kerstmis. Ik had altijd lang haar gehad, maar het bleef maar uitvallen door de behandeling, dus mijn echtgenoot Marcin hielp me het af te scheren.”

Na Kerstmis kreeg ze de eerste bestralingen. “Het was zo’n krachtige behandeling dat ik enkele weken weg moest blijven van Zoe. Het was zo pijnlijk om van haar weg te zijn. Mijn borst werd ook weggenomen”, vertelt Jeanette aan The Sun.

Lees ook  Man laat zijn vrouw achter op rustplaats en maakt rechtsomkeert naar huis

“Enkele maanden later werd Zoe ziek. Ze moest opnieuw naar het ziekenhuis, waar ze ons opnieuw vertelden dat het een virus was. Het was heel vermoeiend omdat ik ook al op en af naar het ziekenhuis moest voor mijn eigen behandeling. Na een paar maanden kregen we Zoe’s diagnose. Ze had ook kanker, net als ik.”

“Het leek zo ironisch dat ik door een behandeling ging en dat mijn peuter nu hetzelfde had. Maar het was zoveel erger om te horen dat mijn kleine dochtertje zo’n vreselijke ziekte had dan toen ik het zelf te horen kreeg.”

En toen kwam het schuldgevoel opzetten. De kanker was waarschijnlijk al volop aan het ontwikkelen terwijl Jeanette de kleine Zoe borstvoeding gaf. “Had ik het haar op de een of andere manier doorgegeven? Ofwel door mijn bestralingen ofwel door het proberen haar borstvoeding te geven?” De dokters vertelden haar dat ze zichzelf onmogelijk de schuld kon geven, maar het kostte Jeanette heel wat overtuigingskracht om zichzelf daarvan te overtuigen.

Lees ook  Een Man Filmde Zijn Zwangere Vrouw In De Keuken, Maar Ze Hadden Nooit Verwacht Dat DIT Zou Gebeuren!

“Ik probeerde wanhopig om mijn schuldgevoel achter mij te laten en te focussen op het herstel van Zoe. Ze kreeg chemo en haar in haar ziekbed zien huilen van pijn en ziekte was verschrikkelijk. Ik voelde me zo hulpeloos als moeder. Ik had alles gedaan om haar beter te maken, maar dat kon ik niet.”

Moeder en dochter zijn ondertussen allebei in remissie. De kanker is voorlopig weg, en ook de nieuwe zwangerschap van Jeanette heeft die niet doen terugkomen. De dokters hadden haar gewaarschuwd dat de hormonen daarvoor zouden kunnen zorgen, maar ze wilde absoluut nog een tweede kind. “Als ik naar Robyn kijk, besef ik hoe ziek Zoe was vanaf het moment dat ze geboren was. Ze zit vol leven, terwijl Zoe voortdurend ziek en afwezig was. Maar toen kon ik nergens mee vergelijken.”

Verliefd tienerkoppel maandenlang van aardbol verdwenen, tot politie gruwelijke ontdekking doen

Leerlinge (17) die geen beha draagt op school, weet niet wat ze hoort wanneer ze plots bij de directeur moet komen