in

Kuipers: Tweede coronagolf wordt langer

Zorgmedewerkers komen in de tweede golf van het coronavirus langer onder druk te staan dan bij de eerste golf van afgelopen voorjaar.

Deze tweede golf van corona-besmettingen kan namelijk weleens veel langer duren. Dat vreest voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

„De vorige keer was het heel veel, maar duurde het een week of zes, toen was de grootste piek weer over”, zei Kuipers zaterdag tijdens een online PvdA-bijeenkomst in het Amsterdamse Bimhuis.

Lees ook  Milou van Temptation Island plaatst erg pikante foto's van zichzelf

„Nu lijkt het erop alsof we er rekening mee moeten houden dat het een veel langere periode gaat worden, misschien wel het hele winterseizoen.”

Kuipers herhaalde de vrees voor de gevolgen voor niet-coronapatiënten. Door de druk op het zorgpersoneel lukte het afgelopen voorjaar niet om iedereen op tijd diagnoses te geven voor bijvoorbeeld kanker of hartfalen. Er ontstond door de coronadrukte een stuwmeer aan uitgestelde operaties.

Lees ook  Heftig: dit is hoe slecht een make-uptas voor je gezondheid kan zijn

Kuipers stelt dat de naleving van coronaregels beter moet om te voorkomen dat er weer een nieuwe lockdown nodig is.

PvdA-leider Lodewijk Asscher vindt dat het kabinet te laat heeft ingegrepen en dat de crisis na de zomer niet goed is aangepakt.

De sociaaldemocraat deed een oproep: „Het gerommel met dringende adviezen moeten stoppen. Verplicht het dragen van mondkapjes en maak duidelijk waar het nodig is.”

Bereid je voor op een lange, strenge coronawinter: ‘Het wordt taai’

Max Verstappen is weer single – Het is uit met Turkse vriendin