in

Kustwacht ziet iets spartelen in de oceaan – kijkt beter en draait boot snel om

Afgelopen zondagmorgen ontving de kustwacht in Engeland een noodoproep. Een hond was in zee gevallen vlakbij het stadje Cummingston in Noord-Schotland.

De eigenaren van de hond waren uiteraard heel bezorgd. En terwijl ze wachtten op de kustwacht verloren ze hun hond uit het oog en vreesden het ergste, schrijft The Dodo.

De tijd tikte door en de kustwacht moest snel in actie komen om het leven van de viervoeter te redden. Maar een kleine hond in een grote oceaan vinden bleek die dag moeilijker dan normaal. Het weer was slecht, met hoog water en harde wind.

Lees ook  Bloedige, kreupele ezels lijden in doodsangst als gevolg van toeristische attracties

Gelukkig werd de reddingsboot ondersteund door een helikopter. Al snel zag de crew een kleine bruine vlek in het water, zo´n 50 meter van de kust. De kleine hond vocht voor zijn leven in het ruige water en probeerde wanhopig zijn hoofd boven water te houden.

De boot draaide zich om met een ruk.

De helikopter leidde de boot naar de hond, en tegen de tijd dat de crew bij de hond was, was het arme beest 40 minuten in het ijskoude water geweest.

Terwijl de kustwacht eerste hulp op de hond uitvoerde, realiseerden ze zich dat ze geen moment te vroeg waren geweest. Gelukkig dat ze hem zo snel konden vinden!

Lees ook  Ze hoort een rumoer over een hond die ´s nachts huilt in de bergen – ze klimt omhoog en ontdekt iets opmerkelijks

Toen ze aan land kwamen brachten ze de hond naar de dierenarts en de hond is nu redelijk in orde.

¨De hond was doodmoe toen we hem aan boord trokken, heel moe, nat en koud. De kustwacht dacht dat hij het niet langer zou hebben volgehouden in zee,¨ zegt Sam Sinclair, de persvoorlichter van de kustwacht, tegen The Dodo.

Wat een helden!

Deel als je ook vindt dat het helden zijn! Wat een goed werk!

Vissers zien berenjong aan boot hangen – dan zien ze dat ze niet alleen zijn

Politie vindt baby dood in zijn schommel – nu worden de ouders aangeklaagd voor moord