in

Last van ouderdomsvlekken? DIT moet je erover weten. Gevaarlijk of niet? Iedereen moet dit bericht DELEN!

We hebben allemaal bruine vlekken, ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Of het nou op je gezicht, benen, armen of schouders zijn, deze vlekken zijn overal op je lichaam te vinden.

Naarmate we ouder worden kunnen deze bruine vlekjes zich vermenigvuldigen. Deze vlekjes worden naarmate je ouder wordt steeds zichtbaarder.

Maar waar komen deze vlekken dan precies vandaan? En is er een manier om het tegen te gaan? Waar een wil is is een weg! In dit artikel kan je alles vinden over deze ouderdomsvlekken. Of ze gevaarlijk voor je gezondheid kunnen zijn, en verschillende manieren om het tegen te kunnen gaan.

Waarom krijgen we ouderdomsvlekken?
Er zijn een aantal redenen waarom je deze vlekken op je huid krijgt. De eerste en voornaamste reden is overmatige blootstelling aan zonlicht en UV-stralen.

Lees ook  Man bekent ont*cht en het filmen van 24 minderjarige meisjes in Alem

Dit kan zijn als gevolg van overmatige tijdbesteding in de zon (zonder goede zonnebrand crème) of overmatig tijd doorbrengen in bijvoorbeeld zonnebanken, die intense UV-blootstelling geven op de huid.

Hoe meer we blootgesteld worden aan zonlicht en UV straling, hoe sneller het proces van melanine voorkomt in ons lichaam. Melanine is een natuurlijke reactie van ons lichaam op zonlicht, en is tevens verantwoordelijk voor de bruine kleur die ontstaat op ons lichaam.

Over de jaren heen zal de bruine huid vervagen. Echter, bepaalde gebieden op ons lichaam worden door de jaren heen zó blootgesteld aan UV straling, dat deze kleine bruine vlekken achterlaat op het lichaam.

Zijn ouderdomsvlekken gevaarlijk?
Dat kan inderdaad. Dat betekent natuurlijk niet dat ieder vlekje levensbedreigend is. Er zijn wel een aantal tekenen waar je op kan letten:Als sommige plekken donkerder zijn dan anderen

Lees ook  Verrassende wending in mysterieuze verdwijning Madison (18)

-Als de buitenkanten oneven zijn met de rest
-Als ze constant groeien en/of van vorm veranderen
-Als ze rood en zacht zijn
-Is het jou opgevallen dat dit ook bij jou het geval is? Neem dan direct contact op met een dokter of dermatoloog.

Hieronder is een duidelijke foto waarom je kan zien welke plekken onschuldig, en welke plekken schadelijk kunnen zijn. Het is erg belangrijk om je lichaam eens in de zoveel tijd even te checken om bijzondere vlekken.

Hoe kan je ervan af komen?
Er is gelukkig een vrij simpele manier om van je ouderdomsvlekken af te komen. Je hebt hiervoor slechts twee ingredienten nodig. In de volgende video wordt het stapsgewijs uitgelegd!

Ze ontdekt dat haar dochter een pestkop is. Hoe ze besloot haar dochter te straffen? Zoals het hoort!

Rugpijn? Deze Japanse techniek wordt steeds populairder en kost je maar 5 minuten!