in

Leerlinge (17) die geen beha draagt op school, weet niet wat ze hoort wanneer ze plots bij de directeur moet komen

Een 17-jarig meisje dat geen beha droeg op school, kon haar oren niet geloven toen haar gevraagd werd haar tepels met pleisters te bedekken omdat ze “de jongens anders afleidde”. Het meisje én haar mama willen het hier niet bij laten.

Lizzy Martinez is woest op het personeel van haar school, de Braden River High School in Brandeton, in het Amerikaanse Florida. Maandag droeg ze een los T-shirt van Calvin Klein, toen ze plots apart geroepen werd omdat ze “de beweging van haar borsten moest inperken”.

Lizzy werd bij het schoolhoofd geroepen en wist niet wat ze hoorde. “Ze zei dat er klachten waren van een leerkracht omdat ik geen beha droeg”, aldus de tiener. “De leerkracht zei dat ik haar en de jongens in de klas zo afleidde.”

Lees ook  Dronken jongen opgepakt wegens wildkakken

“Eerst was ik geschokt, ik keek haar aan en vroeg ‘Je maakt toch een grap?’. Ik voelde me echt vies toen ze vervolgens vroeg of ik iets onder mijn T-shirt droeg. Toen ik nee antwoordde, vroeg ze me waarom niet. Uiteindelijk zat ik daar in tranen in de ziekenboeg, en kreeg ik pleisters aangereikt om me te bedekken.”

Lizzy vertelde haar moeder later wat er gebeurd was, en die reageerde ook totaal onthutst om de bizarre eis van de school. Zeker omdat er niets van in het schoolreglement te vinden is. De school heeft intussen laten weten dat de regel in de volgende versie van het schoolreglement zal worden opgenomen. Maar daar wil Lizzy het niet bij laten. Zij vindt dat als meisjes verplicht worden een beha te dragen, jongens dat dan ook maar moeten doen.

Lees ook  Ken je de Posjes nog uit 'Helemaal Het Einde'? De familie krijgt nu déze eigen serie!

“Ik heb research gedaan en zo’n regel is compleet illegaal”, aldus Lizzy. “Je kan toch niet zeggen dat meisjes een regel moeten naleven die jongens niet moeten naleven. Dus als de regel vanaf volgend jaar is dat we beha’s moeten dragen, dan zou ik graag alle jongens ook met een beha willen zien.”

In een reactie geeft de school toe dat het niet al te best met dit incident is omgegaan. Ze blijft wel achter haar kledingregels staan.

Kort na de bevalling werd kanker vastgesteld bij mama, twee jaar later bij haar dochtertje: “Ik was ervan overtuigd dat ik het doorgegeven had”

Stervende 80-jarige probeert in zakje te plassen – dan ontdekt de dokter de hartverscheurende waarheid.