in

Lerares gedwongen om dove leerlingen uit te leggen dat iedereen hun scheten kan horen.

Leraar zijn is wellicht een van de meest lonende beroepen ter wereld. Les geven aan kinderen met een beperking brengt zeker uitdagingen met zich – maar alle leraren zullen beamen dat het eens zo lonend is.

Lerares Anna Trupiano werkt aan een school met dove, hardhorende en horende studenten les volgen. Terwijl Anna les geeft over onderwerpen als wetenschap en wiskunde, helpt ze haar studenten ook wegwijs te maken in een maatschappij die niet altijd aangepast is aan hun noden.

Hoewel dit verhaal best grappig is, doet het ook een belangrijke vraag rijzen. Wat kunnen we met ons allen doen om het leven van kinderen met een beperking beter te maken?

Terwijl ze op een dag voor de klas stond, liet een van haar dove leerlingen, een zesjarige, een luide scheet. Sommige studenten die konden horen, draaiden zich om en begonnen te lachen.

Lees ook  Gerechtshof: Nederland hoeft vrouwen en kinderen niet terug te halen uit Syrië

Maar blijkt dat de dove leerling er nooit bij stilgestaan had dat scheten ook geluid maken.

Op dat moment begon Anna een eerder schattige en hilarische conversatie en moest ze de basisprincipes van scheten laten in het openbaar uitleggen.

De jonge jongen vroeg waarom de andere leerlingen hem aanstaarden, dus antwoordde zijn lerares onomwonden: “Omdat ze je scheet hoorden.”

De jongen was gechoqueerd dat anderen zijn winden konden horen.

“Wat bedoel je?”, antwoordde hij, waarop zijn lerares zei: “Mensen kunnen scheten horen.”

Een andere dove leerling reageerde eveneens geschokt op de onthulling: “Wacht eens even, kunnen ze al onze scheten horen?” en een andere leerling vroeg hoe je kunt weten welke scheten mensen kunnen horen en welke niet.

Daarop begon hun lerares uit te leggen: “Weet je hoe je soms je billen voelt bewegen als je een scheet laat?”

Lees ook  Hij trouwt met een nieuwe vrouw, maar 27 dagen later overlijdt ze. Je zult het verhaal van deze man niet geloven!

“De meesten daarvan kunnen ze horen. Maar als je billen niet trillen, is het meer waarschijnlijk dat ze het niet gehoord hebben.”

Overstuur door deze nieuwe informatie riep de jongen vervolgens: “ZEG HEN DAT ZE MOETEN STOPPEN MET NAAR MIJN SCHETEN TE LUISTEREN! DAT IS NIET AARDIG!”

Anne zei dat ze de jongens moest vertellen dat kinderen die kunnen horen er niet aan kunnen doen en eenmaal ze uitlegde dat iedereen scheten laat – inclusief zij – begonnen de jongens allemaal hysterisch te lachen.

“Ik studeerde acht jaar om dit soort gesprekken te kunnen hebben”, schreef Anna op het einde van de post.

DEEL dit bericht als ook jij moest glimlachen! En een dikke pluim voor deze geweldige lerares!

KIJK HIERONDER OOK HOE EEN SCHEET IN GEBARENTAAL IS!

Een vrouw riskeerde haar eigen leven en sprong in een ijskoude vijver om een verdrinkende hond te redden.

Zien: Leeuwenfamilie eet illegale neushoorn-stropers levend