in

Lerares zorgt voor pasgeboren broertje van leerling terwijl zijn gezin van corona herstelt

Deze lerares op een basisschool in het Amerikaanse Stamform heeft haar hart van goud laten zien, tijdens deze coronapandemie.

Ze zorgt voor het pasgeboren broertje van een van haar leerlingen, nadat zijn gezin positief op het nieuwe coronavirus werd getest.

Luciana Lira vertelde dat ze op 1 april in paniek werd gebeld door de moeder van haar zevenjarige leerling.

De vrouw, Zully, een immigrant uit Guatemala, had corona en was 35 weken zwanger. Ze bevond zich in het ziekenhuis en had iemand nodig om te vertalen voor haar echtgenoot, Marvin, die geen Engels spreekt.

“Ze zei: ‘Ik kan niet goed praten, omdat ik niet kan ademen. Maar ik wilde alleen uw hulp vragen. Bel alsjeblieft mijn man.

Help alstublieft mijn zoon, alstublieft, alstublieft!’”, herrinerde Luciana zich in een gesprek met News 12.

Luciana werd het noodcontact het gezin en een dag later kreeg ze een telefoontje van het ziekenhuis.

Lees ook  15-jarig meisje overleden na aanrijding terwijl ze met broertje op de arm straat overstak

Zully werd geïntubeerd en onderging een spoedkeizersnede. Baby Neysel werd vijf weken te vroeg geboren, maar gelukkig helemaal gezond.

Na vijf dagen op de NICU mocht Neysel naar huis. Echter, Marvin was bang om zijn zoontje mee naar huis te nemen, uit angst dat hijzelf ook corona had, aldus CNN.

Luciana bood haar hulp aan en nam Neysel mee naar huis. Twee dagen later testte Marvin positief op corona.

Luciana dacht aanvankelijk dat ze een dag of twee voor de baby zou zorgen. “Ik was gewoon de vertaler toen ik dat ziekenhuis belde en nu ben ik een maand lang mama,” zei ze.

“Leraren zijn essentiële werkers – we maken een verschil,” vertelde Luciana, die zelf een elfjarig zoontje heeft.

“Niet alleen in het leven van onze studenten, maar ook in het leven van hun ouders, omdat ze, vooral tegenwoordig, zoveel van ons nodig hebben.”

Lees ook  Op 28 jaar heeft ze een hoestje. 1 jaar later zegt de dokter haar dat ze binnenkort zal sterven.

De lerares geeft aan dat ze steun heeft gekregen van de school en ver daarbuiten.

Zully is op 19 april van de beademing gehaald en heeft haar baby via videogesprekken kunnen zien. Ze is nu thuis aan het herstellen, maar is nog heel erg zwak.

Beide ouders werkten in een restaurant en raakten aan het begin van de pandemie hun baan kwijt. Luciana is een GoFundMe campagne gestart om hen te helpen, vooral omdat de medische rekeningen oplopen.

Vooralsnog hebben de ouders kleine Neysel nog niet in hun armen kunnen houden. “Ik hoop dat het heel, heel gauw kan,” vertelde Luciana.

“Omdat dit mijn grootste droom is dat dit baby’tje zijn mama, papa en grote broer ontmoet.” Wij hopen ook dat dit heel snel zal gebeuren!

Heroïsche zevenjarige redt zijn twee nichtjes van ontplofte boot

Gaby Blaaser sloopt het internet met alleen een visnetje om haar lijf