in

Man laat 4 ribben weghalen. Ik krijg de knoopjes weer probleemloos dicht

De Braziliaan Rodrigo Alves (34) heeft van zijn dokters een verbod gekregen op plastische chirurgie. Na meer dan zestig operaties heeft de “levensechte Ken” immers zoveel gezondheidsproblemen dat een nieuwe heelkundige ingreep hem zijn leven kan kosten.

560.000 euro. Zoveel gaf Alves al uit aan wel 60 cosmetische ingrepen in de voorbije 14 jaar. De 34-jarige man wil koste wat kost “perfect” zijn, zo zegt hij. Het leverde hem bekendheid op over de hele wereld, terwijl presentatoren hem verwelkomden in meer dan 50 shows in 40 verschillende landen. Hij liet zichzelf 24 op 24 volgen tijdens heel wat van zijn ingrepen en de kijkers thuis keken geboeid toe.

Stap te ver
Maar nu heeft zijn obsessie de overhand genomen. De laatste ingreep was er één te veel. Hij liet in Beverly Hills vier van zijn ribben verwijderen. “Om gemakkelijker in mijn modieuze korsetten te kunnen”, reageerde hij schouderophalend. Zijn taille is nu twintig centimeter smaller. “Nu krijg ik de knoopjes weer probleemloos dicht en spant het niet meer op mijn buik. Ik ben zo gelukkig met mijn nieuwe zandloperfiguur.”

Lees ook  Iedereen denkt dat deze man gewoon een dikzak is. Maar als ze hem opereren, ontdekken ze iets schokkends in zijn lichaam, wat daar al 10 jaar lang groeide

Nu blijkt dat de ingreep hem enorme gezondheidsproblemen heeft opgeleverd. De man kan niet meer goed ademen. Het feit dat ook zijn neus al talloze keren versmald is, helpt uiteraard niet. Zijn artsen hebben de jongeman dan ook een verbod opgelegd om zich nogmaals te laten opereren, omdat zijn leven ervan afhangt. “Tenzij het voor medische redenen moet, stop ik er nu voorgoed mee”, bevestigt Alves aan Daily Mail.

Al eerder willen stoppen

Het is niet de eerste keer dat Alves zijn drang naar cosmetische ingrepen moet laten varen. Vier jaar geleden liep een operatie met siliconen fout af, toen de stof begon te lekken. Zijn armen zwollen zo sterk op dat hij zichzelf niet meer kon wassen. Ook de neuscorrectie van in 2017 veroorzaakte al zware ademhalingsproblemen. Toch ging hij steeds verder met zijn operaties, ook al moest hij de hele wereld rondreizen om nog een arts te vinden die hem wou bewerken.

Lees ook  Voor eens en altijd: hoeveel vlees zit er nu in frikandellen?

Volgens de artsen lijdt Alves aan morfodysforie. Dat is een ziekte waarbij mensen een verstoord beeld van hun eigen lichaam hebben. Het ideaalbeeld dat ze voor ogen hebben, strookt niet met de menselijke vormen en werkelijkheid. Mensen met morfodysforie, en de nodige financiële middelen, gaan dan tot het uiterste om dat ideaalbeeld te kunnen creëren.

Nederlands meisje draait helemaal door als jongen haar voor slet uitmaakt

John, besmet met herpes toen hij 8 weken oud was: “zal nooit opgroeien zoals zijn grote broer”