in

Lichaam van vermiste jongen (15) gevonden op strand bij Monster

Vanochtend is het lichaam gevonden van de 15-jarige jongen uit Den Haag die sinds vrijdag werd vermist bij het strand de Zandmotor in Monster.

Dat meldt de politie. De jongen werd door wandelaars op het strand vlakbij de Zandmotor gevonden. De familie van de jongen is direct op de hoogte gebracht, meldt de politie.

Op vrijdagavond was de jongen samen met twee andere jongens aan het zwemmen bij De Zandmotor.

Rond 19.30 uur kwamen ze in de problemen door de sterke stroming. Er werd direct een grote zoekactie gestart. Tientallen strandgangers zochten mee.

Lees ook  8 dingen die je handen over je gezondheid verraden

De twee andere tieners werden direct uit het water gehaald, maar de 15-jarige Hagenaar werd niet gevonden.

Bergingsactie
De zoekactie werd zaterdagochtend omgezet in een bergingsactie, maar de jongen werd gisteren niet gevonden.

,,Ze lieten zich meevoeren met de stroming richting Hoek van Holland en wilden terug zwemmen. Toen zijn ze in de problemen gekomen”, zei een woordvoerder van de brandweer over de naar nu blijkt fatale gebeurtenis voor een van de drie.

Lees ook  Kick Out Zwarte Piet demonstreert dit jaar bij ruim twintig sinterklaasintochten

Het tragische incident vond plaats op wat volgens hulpdiensten en reddingsbrigades de drukste stranddag van het jaar was.

De Reddingsbrigade Nederland rukte vrijdag 177 keer uit langs de Nederlandse stranden. Daarbij werden 36 zwemmers die in de problemen kwamen uit het water gehaald. Acht van hen verkeerden in een levensbedreigende situatie.

De Zandmotor is een grote kunstmatige zandbank voor de kust van Zuid-Holland, die door Rijkswaterstaat is aangelegd om op termijn het strand breder te maken en de duinengroei te bevorderen.

Man laat zijn vrouw achter op rustplaats en maakt rechtsomkeert naar huis

‘Joran van der Sloot besmet met corona in gevangenis Peru’