in

Limburgse coronapatiënt bevalt van kerngezonde baby

Een Limburgse vrouw die besmet is met het coronavirus, is woensdagavond in het ziekenhuis bevallen van een meisje. De baby zelf is gezond.

Het personeel van het ziekenhuis droeg beschermende pakken, maar verder verliep de bevalling voorspoedig, laat directeur Kirsten Geach van Kraamcentrum Echt weten aan Hart van Nederland.

Kraamzorg tijdens coronacrisis
Kirsten gaat zelf vanaf vrijdag langs voor de kraamzorg. En dat gaat net even anders dan normaal. “De kraamzorgers krijgen een afgesloten ruimte in de woning, waar de moeder ook niet mag komen zolang wij hier werken.

Lees ook  Ken je Fabrizio en zijn sixpack nog? Daar is niets van over:

Daar kunnen we ons omkleden, zodat we helemaal beschermd zijn. We hebben allerlei materialen moeten inkopen, van speciale kleren tot spatbrillen.”

Volgens de kraamverzorgster is het vanwege de coronabesmetting van de moeder belangrijk dat er zo min mogelijk mensen langskomen.

Kraamvisite zit er dus even niet in. “Met het oog op besmettingsgevaar is het noodzakelijk dat zij zoveel mogelijk in isolatie zit.

Lees ook  Schokkend: Dochter Sabia Boulahrouz pronkt met wapen op Instagram.

Maar voor een moeder die pas bevallen is, is het fijn om weer in haar eigen huis te zijn. Daarom is de kraamhulp wel nodig.”

De baby kan bij de moeder liggen, maar wel zijn er strenge hygiëne-maatregelen, legt Kirsten uit. “Er is afstand tussen moeder en baby, handen moeten heel goed worden gewassen en gedesinfecteerd en moeder heeft een goed mondmasker op.”

Wetenschap: chagrijnig worden door honger is doodnormaal

Branca (31) heeft het coronavirus: ‘Ik heb het absoluut onderschat’