in

Lockdown treft Nederlandse vakantiegangers in Portugal

Reisorganisatie TUI heeft Nederlandse reizigers die in lockdown-gebieden in Portugal zaten met klem verzocht daar weg te gaan. Iedereen heeft daar gehoor aan gegeven. Het gaat om vakantiegangers in delen van Lissabon en Porto, in totaal negen mensen.

Vorige week werden daar versoepelingen van coronamaatregelen teruggedraaid wegens een stijging van het aantal besmettingen. Onduidelijk is of de vakantiegangers via TUI een pakketreis hebben geboekt of een enkele vlucht.Dat is nogal een verschil: reizigers met een vlucht én overnachting via TUI worden namelijk geholpen bij hun terugkeer naar Nederland. TUI-reizigers met enkel een vlucht moeten dat zelf regelen.

Lockdown
Afgelopen weekend werd vanwege een stijging van het aantal coronabesmettingen ook in meerdere regio’s in Spanje opnieuw een lockdown afgekondigd. Daar gingen het gebied rond de Catalaanse stad Lerida en een deel van Galicië op slot.

Lees ook  Man wordt midden op straat met zwaard vermoord in Stuttgart

Haalt de Nederlandse overheid vakantiegangers terug?
“Nee, Nederland gaat geen toeristen repatriëren”, staat op de site van de Rijksoverheid. “U kunt vanaf 15 juni weer naar een groot aantal Europese landen op vakantie. Maar let op. De situatie kan snel veranderen. Als ergens een grote corona-uitbraak is, kan een land of regio zo maar weer op slot gaan. Of u dit risico wilt nemen, is een keuze die u zelf maakt.”

Blijven of terughalen
Het is nog niet bekend of andere reisorganisaties ook vakantiegangers in de afgesloten delen van Spanje en Portugal hebben. Ook Corendon regelt kosteloze terugkeer als de Nederlandse overheid dat gebied op oranje zet of wanneer het gebied in lockdown gaat.

Lees ook  De meisje van 2 mist een arm. Haar ouders wisten niet dat er nog iets anders ontbrak.

“Dan bepalen we in overleg met Nederlandse en lokale overheden en de gasten zelf wat het verstandigst is: vakantiegangers hun vakantie laten afmaken of hen direct – op onze kosten – terughalen naar Nederland”, aldus de reisorganisatie.

Sunweb is vanwege de coronadrukte telefonisch niet bereikbaar, stelt de organisatie op haar website. Wel zegt Sunweb online iedereen met een pakketreis ‘veilig terug naar huis’ te brengen met een repatriëringsvlucht, ‘mocht de situatie daar om vragen’.

Gaby Blaaser geniet schaarsgekleed van zonnetje

Nemo weigert drie iMacs van 6 euro terug te geven aan MediaMarkt: ‘Kom maar op met die rechtszaak’