in

Luchthavenbeveiligers confisqueerde batterijen van scooter waardoor man hele vakantie moest kruipen

Toen een geamputeerde man op vakantie ging werd hij gedwongen om zijn hele vakantie te kruipen nadat het personeel van United Airlines de batterijen van zijn elektrische scooter in beslag hadden genomen.

In 1984 is hij tijdens een arbeidsongeluk zijn linkerarm en rechterbeen verloren. Tegenwoordig gebruikt hij, Stearn Hodge (68), zijn elektrische scooter om zichzelf te vervoeren van A naar B.

Maar toen hij van Calgary, Canada, naar Tulsa, Oklahoma, wilde vliegen om er zijn 43e huwelijksverjaardag met zijn vrouw Jan te vieren, kreeg hij te horen dat de batterijen van zijn scooter niet in het vliegtuig mochten.

Lees ook  Emotionele beelden wanneer rouwend paard de grafkist van zijn baas weigert te verlaten

De personeelsleden zeiden dat de batterijen niet toegelaten waren omwille van het brandgevaar, en dat ondanks het feit dat hij vooraf de schriftelijke toestemming van de luchtvaartmaatschappij had verkregen.

Aangekomen op zijn bestemming, moest de arme man zijn hele vakantie in bed doorbrengen en door het hotel kruipen.

Hodge zei: “Ze hebben niet alleen mijn arm afgenomen, maar ook mijn waardigheid.” De man kan overigens maar voor een korte periode een prothesebeen dragen omwille van de pijn en het risico op infecties.

Lees ook  Baby overleeft drie openhartoperaties maar sterft door schimmel in operatiezaal.

Om het nog erger te maken kreeg hij te horen dat hij maar een rolstoel moest gebruiken. Daarover zei Hodge: “Hoe kan een kerel met één arm een rolstoel besturen? Hoe ga ik op een ramp en rem ik met één hand?”

Hodge spande een rechtszaak in om een schadevergoeding te krijgen.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Wat is die vieze aanslag op de auto en tuinstoelen?

Doodgestoken Rik van de Rakt (18) schreeuwde nog om hulp