in

Mama kijkt naar haar 2 maanden te vroeg geboren baby – merkt iets blauw op en stort meteen in.

Toen de kersverse ouders Michelle Campbell en Chris Korres getuige waren van de geboorte van hun zoon was het een emotionele rollercoaster. Benjamin werd twee maanden te vroeg geboren. Wanneer een kind twee maanden te vroeg geboren wordt, zal hij of zij de verschillende fases van ontwikkeling ook pas twee maanden later bereiken, en dat brengt tal van problemen met zich mee.

Benjamin had constant medische verzorging en aandacht nodig. Hij werd meteen overgebracht naar de afdeling neonatale intensieve zorgen.

Onder de aandachtige ogen van de verpleegsters begon Benjamin echter aan een indrukwekkend tempo aan kracht te winnen.

Mama Michelle en papa Chris voelden zich meteen gerust, en waren ongeduldig om hun zoon mee maar huis te nemen.

Maar op een dag toen ze hun zoon in het ziekenhuis gingen bezoeken, zagen ze iets vreemd. Toen het koppel de couveuse benaderde, zagen ze iets blauw liggen.

Benjamin had een Superman cape met de letter “B” aan. Er lag ook een briefje bij met de tekst: “Aan onze kleine superheld, liefs van Stephanie T.”

Lees ook  Bakken met kritiek op bikini-foto van Anna Nooshin!

Ontroerd door dit onverwachte gebaar van een vreemde, barstte Michelle meteen in tranen uit.

Noch zij of haar echtgenoot hadden ooit iemand ontmoet met de naam Stephanie, en daarom waren ze erg nieuwsgierig naar het waarom van het briefje en de cape.

Michelle en Chris vroegen een beetje rond en het werd al snel duidelijk dat Stephanie Treherne een verpleegster was op de afdeling neonatale zorgen, die voornamelijk voor te vroeg geboren baby’s zorgde.

De Superman cape en het briefje waren haar manier om de kinderen een beetje extra liefde te geven.

Stephanie werkte al een jaar in het Joodse Algemeen Ziekenhuis in Montreal. Ze werd tijdens een conferentie geïnspireerd door een foto van een baby in een superhelden cape.

Ze vond dit een mooi gebaar voor kinderen die te vroeg geboren waren. Voor zieltjes die zo klein en hulpeloos zijn, tonen de kinderen zo’n sterke wil en kracht. Elke dag zetten ze stappen voorwaarts en overtreffen ze alle verwachtingen. In hun ogen zijn ze echte superhelden.

In oktober begon Stephanie kleine capes te maken voor de kinderen voor wie ze zorgde. Ondertussen maakte ze wel 100 exemplaren.

Lees ook  Geen slaaptekort maar wel vaak moe? Dit kan de reden zijn!

“Het tovert een glimlach op de gezichten van de mensen in tijden die niet zo goed zijn, dus het was echt bijzonder”, vertelde Michelle.

Benjamin mocht ondertussen het ziekenhuis verlaten en werd elke dag sterker. Zijn ouders zijn extreem dankbaar dat hij het zo goed stelt.

Het kleintje is echt een harde superheld, niet alleen voor zijn ouders, maar ook voor Stephanie. Meer nog, kracht is niet zijn enige eigenschap, hij is ook erg schattig.

Elke dag doen verpleegsters en medische professionals hun uiterste best. En dat vaak ondanks de vele uitdagingen en werken shift na shift om kleine levens te redden. In onze ogen zijn deze dokters en verpleegsters ook superhelden.

Stephanie oefent een beroep uit dat niet altijd de waardering krijgt die het verdient. Verpleegsters vechten in stilte, en het is tijd dat daar verandering in komt. Deel dit verhaal om eer te betonen aan deze geweldige vrouw en al haar collega’s wereldwijd die elke dag het beste van zichzelf geven.

Vrouw wil zwanger raken en neemt medicijnen. Dan kijkt de dokter in haar buik en haast zich om hulp.

Boer vindt mysterieuze zwarte eieren. Kijk nu wanneer ze uitkomen en de inhoud onthuld wordt.