in

Mama kreeg bakken kritiek omdat ze haar dochter liet trouwen. 23 jaar later hebben ze er allemaal spijt van.

Nadat ze 18 maanden samen waren, besloot dit prachtige koppel in het huwelijksbootje te stappen. Ondertussen zijn ze al al 23 jaar gelukkig getrouwd en ze bewijzen nog maar eens dat liefde geen grenzen kent.

Maryanne en Tommy Pilling, beiden uit Engeland, worden beschouwd als het eerste getrouwde koppel met Down. In 1995 kregen ze heel wat kritiek te verwerken van de samenleving, maar nu, in 2017, vieren ze hun 22e huwelijksverjaardag. Met die prachtige glimlachen op hun gezicht lijken ze wel het perfecte koppel. Ze stralen gewoon liefde en bewondering voor elkaar uit.

Maryanne is nu 45, en Tommy is er 59.

“Mijn huwelijk was de beste dag van mijn leven”, zei Maryanne. “Ik was geschokt toen Tommy me vroeg maar ik hoefde niet lang na te denken om ja te zeggen.”

Lees ook  Nederlandse jongetje 4 verdronken in zwembad op vakantie

“Tommy en ik maken nooit ruzie. Ik hou erg veel van mijn echtgenoot. Hij is mijn beste vriend”, zei Maryanne.

Over de dag dat ze elkaar voor het eerst ontmoetten, zegt de moeder van Maryanne, Linda: “De dag dat Maryanne Tommy leerde kennen, kwam ze thuis met de grootste glimlach op haar gezicht. Ze kon maar niet stoppen over hem te praten en vroeg of hij mocht komen eten.”

Daarop zouden ze 18 maanden met elkaar uitgaan.

De moeder van Maryanne aarzelde evenmin toen Tommy zijn dochter ten huwelijk vroeg. Hij had alleen maar een speelgoedringetje uit een kauwgommachine om haar te geven. De moeder ging vervolgens meteen met hem winkelen om een echte ring te kopen. Voor hun 20e huwelijksverjaardag hernieuwde het koppen hun geloften.

Lees ook  Emma (47) heeft een eetprobleem: 'verslaafd aan snot van anderen'

“Bezorgde mensen met kinderen met Down putten hoop uit het verhaal van Maryanne en Tommy”, zei Linda. “Hoop dat hun kinderen ook verliefd kunnen worden en een gelukkig leven zouden kunnen leiden.”

Dit koppel heeft nog maar eens bewezen dat liefde het mooiste is wat er in de wereld te vinden is. En alle levende wezens hebben recht om geliefd te worden en lief te hebben.

Regelmatig pijn of een tinteling in je handen? Dan kan je dit beter even lezen!

Jongen gaat vreemd met de vriendin van zijn beste vriend…