in

Mama krijgt mysterieuze uitslag en sterft 3 weken later. Nu waarschuwt dochter anderen na verkeerde diagnose.

Als je nog nooit van het Bourbon virus gehoord hebt, is dit misschien iets wat je zou moeten lezen. Het werd pas ontdekt in 2014 en het is echt en heel gevaarlijk. De eerste man die eraan overleed was van Bourbon County in de VS, vandaar de naam van het virus. Helaas bleef het virus sindsdien levens eisen. Het werd aangetroffen in verschillende delen van de Verenigde Staten.

Het was de laatste maandag van mei, Memorial Day 2017 in de VS, toen Tamela Wilson (58) twee teken in haar lichaam vond. Ze verwijderde de twee parasieten zelf en dacht er verder niet veel over na. Maar na een tijdje begon ze zich vreemd te voelen.

Tamela ging naar de dokter en ze kreeg te horen dat ze een ontsteking aan de urinewegen had. Ze kreeg antibiotica en werd naar huis gestuurd.

De antibiotica hielp niet en de toestand van Tamela werd met de dag slechter.

Lees ook  Politie van Almelo arresteert man die zijn vriendin ten huwelijk wilt vragen

“Ze kon letterlijk haar telefoon niet meer opnemen. Ze had geen kracht”, zei haar dochter Amie May. “Mijn zus probeerde haar te bellen maar kreeg haar niet te pakken. Mijn moeder zei dat de telefoon naast haar rinkelde, maar dat ze hem niet kon vastpakken om op te nemen.”

De dokters waren verbluft. Ze legden uit dat de toestand van Tamela een medisch raadsel was. Ze probeerden te helpen, deden verschillende onderzoeken en probeerden alles wat ze konden om de aftakeling van Tamela tegen te gaan. Niets werkte. Haar huid werd droog en gescheurd, Tamela werd elke dag zwakker.

Uiteindelijk zou de ziekte haar leven eisen. Ze overleed op 23 juni 2017.

Tamela kreeg lange tijd een verkeerde diagnose, wat het probleem nog verslechterde, maar zelfs dan nog was er weinig hoop.

Steven Lawrence, een dokter gespecialiseerd in infectieziektes aan de Universiteit van Washington, zei dat de dokters die Tamela behandelden niet voldoende geïnformeerd waren over het virus om de symptomen te herkennen.

Lees ook  Huiduitslag is een symptoom van COVID-19 laat nieuw onderzoek zien

De familie van Tamela besloot om haar lichaam te doneren aan de wetenschap en onderzoek. Experts willen meer weten over het Bourbon virus om te achterhalen hoe en waarom het mensen aantast op de manier waarop het dat doet.

Op dit moment is er nog geen remedie of vaccinatie beschikbaar. Aangenomen wordt dat het virus wordt overgedragen door teken en andere insecten, maar wetenschappers konden dit nog niet definitief bevestigen.

Symptomen van het Bourbon virus zijn hoge koorts, hoofdpijn, een verminderde eetlust, spier- en gewrichtspijn, vermoeidheid, misselijkheid, braken, diarree en een uitslag op de buik, borst en rug.

Wanneer je in de natuur gaat wandelen doe je er goed aan om altijd lange mouwen te dragen en insectensprays te gebruiken. Als je in lang gras hebt gelopen, controleer je daarna best je lichaam op teken.

Bekijk het videoverslag hieronder.

Toen ouders zagen hoe vreemd hun dochtertje speelde in achtertuin, wisten ze dat er iets ernstig mis was

Mama bevalt van haar baby, ziet de verbaasde blik op papa’s gezicht en schreeuwt: “Wat is er mis?”