in

Mama laat haar 2 weken oude baby verhongeren – dan wordt er plotseling op de deur geklopt.

Het is altijd erg schokkend om te lezen over ouders die hun kinderen verwaarlozen en mishandelen. Dit verhaal is zowel schokkend als aangrijpend. De gebeurtenissen vonden plaats in het westen van India waar een 2 weken oude baby werd verstoten door haar ouders. Ze stopten met haar te voeden en lieten het kind langzaam uithongeren. Dan kwam haar opa tussenbeide en deed het enige juiste.

Het meisje werd geboren tijdens de 24e zwangerschapsweek. Hoewel ze erg prematuur was, overleefde ze de geboorte. Maar haar ouders wilden haar niet houden omwille van haar huid.

De baby had een verrimpelde huid als gevolg van een genetische afwijking. Volgens de opa van het meisje, Dilip Dode, waren de ouders zo beschaamd dat ze ervoor kozen om haar in de steek te laten.

Mensen dichtbij de familie reageerden niet goed toen ze de baby zagen. Helaas zei de overgrote meerderheid vreselijke dingen over haar.

Lees ook  De vader gooit haar pop in de bosjes en geeft gas. Als hij in de achteruitkijkspiegel kijkt, breekt mijn hart.

Voor de ouders Mamata en Ajay Dode werd het teveel. Ze konden het niet aan dat hun dochter er zo anders uitzag. Dus deden ze het ondenkbare – ze stopten haar te voeden. Haar leven was zo in ernstig gevaar.

Haar grootvader Dilip probeerde keer op keer met hen te praten, zij het tevergeefs.

“Het is niet haar fout dat ze anders werd geboren en ik zal haar niet in de steek laten omwille van deze ziekte. Het is hartverscheurend dat zelfs haar ouders haar afgewezen hebben, maar ik zal tot het uiterste gaan om haar te redden”, zei de opa.

Dilip besloot om het enige juiste te doen. Hij voederde zijn kleindochter met geitenmelk totdat ze sterker werd. Dan bracht hij haar naar het ziekenhuis waar hij dag en nacht aan haar zijde bleef. Hij doet alles wat hij kan om ervoor te zorgen dat ze gezond en sterk wordt.

Lees ook  Omgekomen Dean en Milan uit Someren waren al jaren bevriend: 'Ze zijn nu samen boven'

Het ziekenhuis bood zelfs aan om de kostprijs van haar behandeling te betalen.

“We zijn vastbesloten om de baby te behandelen, we zullen haar voor lange tijd in het ziekenhuis houden”, zei de manager van het hospitaal.

Het is goed dat de opa er was om voor zijn kleindochter op te komen. Helaas is dit niet de enige keer dat ouders hun kinderen in de steek laten, en normaal gezien kennen dergelijke verhalen geen happy end. Dit zou gewoon niet mogen gebeuren, ongeacht wat de omstandigheden ook zijn.

School wil dat ouders hun verantwoordelijkheid opnemen – nu verspreidt hun poster zich online als een lopend vuurtje.

Franse ober geeft duizenden euro’s uit aan lipvullingen om er als Marilyn Monroe uit te zien.