in

Mama rept zich naar het ziekenhuis om van drielingen te bevallen. Dan zien de dokters hun gezichtjes en verstijven.

Vernemen dat je drielingen verwacht komt voor de meeste moeders als een schok. Toen de dokters de 23-jarige Becki-Jo Allen meedeelden dat ze drie kinderen in haar buik had, was ze aan de grond genageld.

Maar eenmaal Becki-Jo bevallen was, stond haar nog een verrassing te wachten. Bleek dat de drie baby’s ontzettend zeldzaam waren: het waren identieke drielingen. Wat zijn de kansen? Een op 200 miljoen.

Twee jaar geleden hadden Becki-Jo Allen en Liam Tierney goed nieuws voor hun dochter Indiana. Ze zou grote zus worden.

Het koppel, dat iets buiten Liverpool in Engeland woont, wilde meer kinderen, maar ze wisten niet precies hoeveel totdat ze de echografie zagen.

Vroeg in haar zwangerschap werd Becki-Jo erg ziek en had last van zware hoofdpijn. De dokters planden haar echografie vroeger dan normaal en toen leerde het koppel het schokkende nieuws: ze verwachtten drielingen.

“Het was de grootste schok van mijn leven! We hebben geen meerlingen in de familie dus dit was een complete verrassing!, vertelde Becki-Jo aan de Liverpool Echo.

De drie jongens, Roman, Rocco en Rohan, kwamen ter wereld via keizersnede toen Becki-Jo in haar 31e zwangerschapsweek was. De jongens wogen allemaal rond de 1,5 kg en moesten de eerste zes weken op intensieve zorgen verblijven.

Lees ook  Stoeptegel tegen intercity gegooid vanaf spoorviaduct bij Sittard

Zwanger zijn met drielingen brengt doorgaans ernstige complicaties met zich en het is zelden dat de drie kinderen overleven.

Maar gelukkig herstelden de drie jongens goed en kwamen snel gewicht bij. En na anderhalve maand mochten de jongens eindelijk naar huis.

De dokters hadden gezegd dat het geen identieke drielingen waren. Maar iedereen die de familie bezocht, merkte hoe ontzettend hard ze op elkaar leken. En dus besloot Becki-Jo om wat dieper te graven.

Ze contacteerde een bedrijf om een DNA-test te laten uitvoeren. Nadat de samples verzameld werden, kreeg ze het antwoord. Roman, Rocco en Rohan waren inderdaad genetisch identiek.

Met vruchtbaarheidsbehandelingen en in vitro komen drielingen steeds vaker voor. Maar natuurlijke identieke drielingen zijn uitermate zeldzaam.

Het is uiterst zeldzaam dat een eicel vroeg in de zwangerschap in twee spitst, laat staan dat er dan nog eens een eitje splitst. In Amerika werden er bijvoorbeeld slechts vier identieke drielingen geboren.

Lees ook  Zó zien de onbekende broer en zus van Gerard Joling eruit!

Roman, Rocco en Rohan lijken duidelijk erg veel op elkaar. Maar Becki-Jo heeft er geen moeite mee om haar zonen uit elkaar te houden.

“Alleen wanneer ze slapen lijken ze voor mij hetzelfde. Maar ze hebben allemaal heel andere karakters. Ze hebben allemaal moedervlekjes tussen hun wenkbrauwen, maar Roman is een beetje donkerder dan de anderen, en Rohan heeft ook een moedervlekje op zijn been”, vertelde Becki-Jo.

De drielingen verbruiken ongeveer 130 luiers per week. Doe daar nog vijf pakken babydoekjes bij en je weet dat deze kereltjes hun ouders goed bezig houden.

De zesjarige Indiana lijkt erg gelukkig met haar unieke broertjes. Wat een trotse zus!

“Indiana is dol op hen. Ze is nog geen beetje jaloers. Ik heb een beetje compassie met haar wetende dat ze met drie broers zal opgroeien!”, grapte Becki-Jo.

Deze jongens zullen nog lang heel wat aandacht krijgen. En ik denk dat ze dat verdienen want ze zijn zo schattig!

DEEL dit bericht om dit gezinnetje alle geluk van de wereld toe te wensen!

Hond achtergelaten in een gracht – kan de vrouw die haar redde maar niet stoppen met kussen.

André Hazes jr. haalt bij aflevering Jinek flink uit naar zijn moeder en zus Roxeanne Hazes