in

Mama “sterft” tijdens de bevalling – dan fluistert papa 2 woorden in haar oor en trekt bleek weg.

Doug en Melanie Pritchard verwachtten een vlotte bevalling van hun tweede kind. De zwangerschap van Melanie verliep op wieltjes, maar toen ze in het ziekenhuis was veranderde alles. Melanie vertelde een van de vroedvrouwen dat er iets niet goed aanvoelde. Ze voelde zich duizelig en misselijk. De dokters probeerden te achterhalen wat er aan de hand was, maar ze konden niet zien dat er iets mis was met haar of de baby.

Daarna veranderde alles erg snel. De gezondheid van Melanie verslechterde zienderogen en elke monitor en scherm in de zaal begon te piepen. Het hart van Melanie stopte.

De moeder leed aan vruchtwaterembolie. Dit is een zeldzame complicatie tijdens de bevalling. Het gebeurt bij 1 op 80.000 geboortes. Het wordt veroorzaakt doordat het vruchtwater in contact komt met de bloedcellen en bloedsomloop van de moeder.

Vrachtwater bevat heel veel eiwitten en dat veroorzaakt de snelle en dramatische achteruitgang van de gezondheid van de moeder.

Melanie kreeg de nodige noodzorg en haar baby werd succesvol geboren via keizersnede. Maar Melanie haalde het niet. Ze werd dood verklaard en de familie mocht binnen om afscheid te nemen van hun geliefde moeder, vrouw en dochter. Maar 24 uur later gebeurde er iets dat iedereen choqueerde.

Lees ook  Geraldine Kemper had ze er weer losjes bij hangen deze winter

Doug en Melanie Pritchard waren al drie jaar gelukkig getrouwd toen ze vernamen dat hun gezinnetje zou uitbreiden.

Maar tijdens de bevalling liep alles fout. Melanie werd getroffen door een vruchtwaterembolie en stopte met ademen. Hoewel de dokters haar naar de operatiezaal snelden, konden ze haar niet meer tot leven wekken.

Haar hart stopte met kloppen en ze werd klinisch dood verklaard. De dokters zeiden dat Melanie een hart- of longtransplantatie nodig zou hebben. En moest ze overleven zou ze voor de rest van haar leven hersenschade hebben. Uiteindelijk slaagden ze erin om haar terug tot leven te wekken, maar de situatie zag er erg somber uit.

“Mijn vrouw was klinisch dood toen mijn dochter geboren werd”, zegt echtgenoot Doug. “Mijn eerste gedachte was dat ik weduwnaar zou worden.”

Lees ook  Omstanders pakken Roemeen die bejaarde vrouw beroofd

De dokters zeiden dat Doug zich moest voorbereiden om afscheid te nemen van zijn vrouw. Toen leunde hij over zijn vrouw om haar een afscheidskus te geven.

“Als je nog iets van strijdlust hebt, begin dan te vechten!, fluisterde hij haar toe.

En het leek erop dat deze woorden haar de kracht gaven die ze nodig had. Amper 24 uur later opende ze ogen opnieuw. Doug toonde haar een foto van haar dochter Gabriella, die tegen alle verwachtingen in overleefde terwijl mama voor haar leven vocht. We kunnen ons de vreugde van dit koppel nauwelijks voorstellen.

Enkele uren later kon Melanie weer zelfstandig ademen. Ondanks wat de dokters eerder dachten, had ze geen transplantatie nodig. Ze kon zelfs herstellen zonder medicatie. Binnen de week kon ze als bij wonder met haar familie herenigd worden.

“Haar genezing was een mirakel. Het feit dat ze nog in leven is, is een wonder”, vertelt Doug.

DEEL dit verhaal als ook jij gelooft dat wonderen gebeuren met mensen die er ook in geloven!

Herdershond uit Gouda wellicht blijvend doof nadat iemand een vuurwerkbom gooide.

Hert weigert de winkel te verlaten – dan beseft kassabediende dat ze iets wil zeggen.