in

Mama verstoot baby met huid als bejaard vrouwtje. Wat opa vervolgens deed, roerde me tot tranen toe.

Het is moeilijk voor te stellen dat een moeder haar kind niet zou willen. Na de baby negen maanden gedragen het hebben, is het nauwelijks voor te stellen dat een moeder haar kind na de geboorte afstoot.

Maar dat is precies wat de moeder van dit kleine meisje deed.

De baby werd te vroeg geboren in een dorpje in het westen van India en meteen na haar geboorte was het duidelijk dat ze anders was dan andere baby’s.

Ze had een huidaandoening waardoor haar huid erg verrimpeld was. Haar uiterlijk wordt veroorzaakt door een chromosale afwijking en door intra-uteriene groeivertraging, een toestand waarbij de baby niet genoeg groeit in de baarmoeder, doorgaans te wijten aan een gebrek aan voedingsstoffen en zuurstof.

Omdat de baby geboren werd in een klein dorpje op het platteland hing er een stigma rond haar uiterlijk. Mensen waren bang van het kleine meisje, denkende dat ze vervloekt of besmettelijk was.

Lees ook  Marco Borsato ingetrokken bij moeder na scheiding met Leontine

De ouders waren zo bang dat ze het meisje afwezen. Haar moeder weigerde haar zelfs de borst te geven.

Het leek erop dat alle hoop verloren was voor dit meisje, maar dan kwam een onverwachte held in de persoon van haar opa tussenbeide.

Dilip Dode, die 50 jaar oud is, zei dat hij het kind wilde opvangen en opvoeden. Hij voedde haar twee weken met geitenmelk tot hij haar 138 km verderop naar het ziekenhuis in Mumbai kon brengen.

“Ik wist dat het niet haar schuld was dus begon ik haar te verzorgen”, zei hij. “Mijn enige hoop is dat ze beter wordt en een normaal leven kan leiden.”

“Ik zal de ouders proberen te overtuigen om haar te aanvaarden, maar als ze weigeren dan voed ik haar gewoon zelf op”, voegde hij er nog aan toe. “Het is niet haar fout dat ze met deze aandoening geboren werd en ik zal haar nooit laten vallen.”

Nadat Dilip de baby opving, gebeurde er iets ongelofelijk.

Lees ook  André en Monique delen ultiem liefdesgeluk

Het kleine meisje had onmiddellijk medische verzorging nodig, maar dat zou omgerekend meer dan 5.000 euro kosten. Toen het Wadia Hospital het verhaal van het kleine meisje hoorde, stemde de directie in om alle kosten op zich te nemen. Bovendien gaven ze de opa voor de duur van de behandeling een plaats om te verblijven.

Dr. Minnie Bodhanwala, de CEO van het ziekenhuis, zei dat de baby “uitgedroogd was toen ze bij ons aankwam en verder uitstel zou fataal geweest zijn. Maar ze reageert goed op de behandeling en maakt vooruitgang.”

Dilip is het ziekenhuis erg dankbaar: “Ik ben het ziekenhuis zo dankbaar voor deze gratis medische behandeling”, zei hij. “Het is hartverscheurend dat zelfs haar ouders haar opgaven, maar ik ga alles doen om haar te redden.”

Deze opa is echt een ongelofelijke man – een echte held!

DEEL dit verhaal als ook jij er zo over denkt!

Ze ziet een vreemde “hobbel” in het midden van de baan. Wanneer ze beseft wat het is, schiet ze meteen in actie.

97-jarige vroedvrouw ziet een laatste wens in vervulling gaan alvorens naar de hemel te gaan – dan wordt het verboden geheim onthuld.